WHO varuje vlády štátov, aby boli opatrné pri uvoľňovaní opatrení

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 21:55 • 2 min
WHO varuje vlády štátov, aby boli opatrné pri uvoľňovaní opatrení

ŽENEVA - Riaditeľ programu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre núdzové situácie vyzval vlády na "extrémnu opatrnosť" pri úplnom uvoľňovaní opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19.

slovakia

left justify in out

Varoval zároveň, že keď sa krajiny otvoria, zvýši sa šírenie vírusu. Michael Ryan reagoval na otázku počas tlačovej konferencie, aký má názor na rozhodnutie Veľkej Británie uvoľniť všetky obmedzenia napriek rastúcemu počtu nových prípadov nákazy.

 

img


 Skonštatoval, že "všetky krajiny teraz nejakým spôsobom uvoľňujú opatrenia" v nádeji, že dosiahnu rovnováhu medzi návratom k normálnosti a potrebou kontrolovať šírenie vírusu v čase rastúcej zaočkovanosti.

 

"Keď sa otvoríte, šírenie sa zvýši," uviedol Ryan s tým, že nie každý je zaočkovaný a tiež pretrváva neistota v tom, ako veľmi očkovanie obmedzuje šírenie.

 

img


Maria Van Kerkhove z WHO doplnila, že šírenie COVID-19 súvisí s viacerými faktormi - správaním koronavírusu a jeho variantov, sociálnym miešaním, redukciou spoločenských opatrení a tiež nerovnou a nerovnomernou distribúciou vakcín.

 

"Vírus nám práve ukazuje, že sa mu darí. To nie je teoretické," poznamenala.

Celosvetovo už ochoreniu COVID-19 podľahli takmer štyri milióny ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies