WHO štartuje plán boja proti ebole za 100 miliónov dolárov

NETKY.SK • 1 August 2014, 06:29 • 2 min
WHO štartuje plán boja proti ebole za 100 miliónov dolárov

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) štartuje plán boja za 100 miliónov dolárov proti "bezprecedentnej" epidémii eboly v západnej Afrike, keďže choroba už od februára usmrtila 729 ľudí z 1323 nakazených. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné oznámenie WHO.

slovakia

left justify in out

Generálna riaditeľka WHO Margaret Chanová sa v piatok stretne s v guinejskej metropole Konakry s prezidentmi postihnutých západoafrických krajín.
      

"Rozsah nákazy eboly a neustále trvajúca hrozba, ktorú choroba predstavuje, si vyžadujú, aby WHO a Guinea, Libéria a Sierra Leone podnikli opatrenia na novej úrovni. To si žiada viac prostriedkov, domácich lekárskych expertíz, vyššiu regionálnu pripravenosť a koordináciu," povedala Chanová. Nutne sú potrební klinickí lekári a zdravotné sestry, epidemiológovia aj logistici, dodala šéfka WHO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies