WHO schválila prvý rýchly test na ebolu, výsledky môže priniesť už do 15 minút

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:53 • 2 min
WHO schválila prvý rýchly test na ebolu, výsledky môže priniesť už do 15 minút

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) schválila prvý rýchly test na ebolu, ktorý by mohol priniesť prelom a ukončiť smrtiacu epidémiu. V západnej Afrike si už vyžiadala takmer 10.000 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Informáciu dnes oznámila samotná WHO prostredníctvom hovorcu Tarika Jasareviča, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.

 

Test, vyvinutý americkou spoločnosťou Corgenix Medical Corporation, je menej presný než štandardný test PCR, ale dá sa ľahko urobiť, nevyžaduje si elektrinu a výsledky môže priniesť do 15 minút.

 

Dodávanie a doručovanie testovacích súprav sa nezačne okamžite, pretože spoločnosť ešte stále pracuje na výpočte nákladov. Týždeň alebo dva potrebuje aj na dokončenie administratívnych postupov, ktoré vyžaduje americký Úrad na kontrolu potravín a liečiv (FDA), dodal hovorca WHO.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies