WHO nedokáže vysvetliť nízku úmrtnosť na COVID-19 v Rusku

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 09:39 • 2 min
WHO nedokáže vysvetliť nízku úmrtnosť na COVID-19 v Rusku

MOSKVA - V Rusku sú štatistiky úmrtnosti na koronavírus nezvyčajné a ťažko pochopiteľné. Uviedol to riaditeľ programu Svetovej zdravotníckej organizácie Michael Ryan.

slovakia

left justify in out

Podľa neho nízku úmrtnosť na koronavírus v Rusku možno vysvetliť veľkoplošným testovaním. V situáciách, keď je testovaných veľa ľudí, je možné pozorovať "relatívne nízku úmrtnosť", uviedol Ryan.

 

"Bude však dôležité, aby Rusko vyhodnotilo, ako sa vykonáva úmrtná certifikácia od COVID-19, aby sa ubezpečili, že sa to robí starostlivo a správne", povedal.

 

img

 

Výkonnosť zdravotníckeho systému

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov predtým v rozhovore s CNN vyvrátil predpoklady o podhodnotených štatistikách o koronavíruse v Rusku. Peskova sa spýtali, či je možná manipulácia s údajmi, pretože Rusko zaznamenalo podstatne menej úmrtí ako v iných krajinách.

 

"Neuvažovali ste o možnosti, že Rusko má efektívnejší systém zdravotnej starostlivosti a že existuje možnosť aby prežilo viac ľudí", odpovedal.

 

Epidémia ustupuje

Úmrtnosť na nový typ koronavírusu v Moskve je nižšia ako v iných mestách na svete, epidémia slabne, v júni bude úmrtnosť na COVID-19 omnoho nižšia, povedal novinárom v stredu starosta hlavného mesta Sergej Sobyanin.

 

img

 

Uviedol, že koronavírus ako hlavná alebo sprievodná príčina smrti sa zaznamenal v 5 260 prípadoch – 92% celkovej nadmernej úmrtnosti v máji. Z toho je 2,7 tisíc prípadov úmrtí s hlavnou príčinou COVID-19.

 

Hromadné testovanie

Rospotrebnadzor vo štvrtok informoval, že v júni na území Khabarovsk, Tyumen a Petrohrad sa plánuje štúdia imunity obyvateľstva voči COVID-19. Štúdia je potrebná na vypracovanie prognózy vývoja epidemiologickej situácie v jednotlivých regiónoch a v krajine ako celku. Okrem toho výsledky testov odhalia vlastnosti epidemického procesu a pomôžu pri plánovaní aktivít zameraných na špecifickú a nešpecifickú prevenciu COVID-19.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200611/1572782341.html

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies