WHO bude cez sociálne siete bojovať proti dezinformáciám o COVID-19

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 09:42 • 2 min
WHO bude cez sociálne siete bojovať proti dezinformáciám o COVID-19

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) spustila prostredníctvom aplikácie Facebook Messenger chatovaciu službu, ktorá má za cieľ bojovať proti dezinformáciám o koronavíruse SARS-CoV-2.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Služba Health Alert

Nová funkcia chatbot je rozšírením služby Health Alert, ktorú WHO spustila v marci tohto roku. Umožňuje získať správy o koronavíruse a prostredníctvom komunikačnej aplikácie WhatsApp ju využíva už viac ako 12 miliónov ľudí.

 

 

V štyroch jazykoch

Rozšírením aplikácie na Facebook Messenger a ďalšie komunikačné kanály by prístup k aplikácii Health Alert mohlo získať ďalších až 4,2 miliardy ľudí, uvádza WHO. Interaktívna aplikácia je k dispozícii v angličtine, arabčine, francúzštine a španielčine. Komunikácia prostredníctvom aplikácií tohto druhu podľa WHO vzrástla v mnohých oblastiach, ktoré sú najviac postihnuté nákazou, o viac ako 50 %.

 

img

 

Najnovšie info 

Od vedúcich predstaviteľov vlády po zdravotníckych pracovníkov, rodinných príslušníkov a priateľov poskytuje táto služba správ najnovšie informácie o koronavíruse vrátane podrobností o príznakoch a o tom, ako môžu ľudia chrániť seba a ostatných.

 

img

 

Ako to funguje?

K službe sa dá dostať cez link, ponúkame anglickú verziu, ale na oficiálnej stránke WHO sú v ponuke odkazy aj v iných jazykoch. Ten následne otvára konverzáciu na WhatsAppe. Používatelia môžu jednoducho napísať "hi", a aktivovať konverzáciu, čím sa zobrazí ponuka možností, ktoré môžu pomôcť odpovedať na ich otázky týkajúce sa COVID - 19.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies