WHO bojuje proti obezite: Krajiny vyzvala, aby uvalili vyššie dane na sladené nápoje

NETKY.SK • 11 Október 2016, 15:46 • 2 min
WHO bojuje proti obezite: Krajiny vyzvala, aby uvalili vyššie dane na sladené nápoje

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporučila krajinám, aby v rámci boja s obezitou, diabetom a zubným kazom využili daňovú politiku a zvýšili cenu sladených nápojov - limonád, športových nápojov a dokonca aj stopercentných ovocných džúsov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP. WHO vo vyhlásení, vydanom k dnešnému Svetovému dňu obezity, uvádza, že výskyt obezity vo svete sa v rokoch 1980 až 2014 prinajmenšom zdvojnásobil, v roku 2014 malo nadváhu takmer 40 percent svetovej populácie.


WHO vychádza zo skúseností získaných v boji proti fajčeniu a tvrdí, že zdanenie sladených nápojov by pomohlo znížiť spotrebu cukrov, prospelo zdraviu a zvýšilo príjmy vlád. V 36-stránkovej správe o finančnej politike a diéte, ktorú dnes zverejnila, sa WHO odvoláva na presvedčivé dôkazy, podľa ktorých by stravovaniu prospelo tiež dotovanie znížených cien čerstvého ovocia a zeleniny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona