Whiting: Uzavreté kokpity budú raz realitou

NETKY.SK • 26 August 2015, 13:18 • 2 min
Whiting: Uzavreté kokpity budú raz realitou

PARÍŽ - Technický riaditeľ Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Charlie Whiting je presvedčený, že uzavreté kokpity budú jedného dňa realitou v otvorenom pretekárskom športe.

slovakia

left justify in out

FIA momentálne rieši samotné dizajny ochranných krytov a pripravuje sa na testovanie. "Pracujeme na tom už niekoľko rokov a prišli sme s viacerými návrhmi na riešenia. Je však veľký problém vymyslieť niečo, čo bude naozaj fungovať. Jednu možnosť ponúkol aj Mercedes, kryt by neuzavrel celý kokpit, jazdca by sme stále mohli dostať von, čo je najdôležitejšie. Definitívne však môžem povedať, že jedného dňa to uvedieme do praxe," povedal Whiting pre autosport.com.


Téma uzavretých kokpitov sa dostala do popredia začiatkom týždňa. Po nešťastnej náhode zomrel v pondelok britský jazdec seriálu IndyCar Justin Wilson po tom, ako ho v nedeľňajších pretekoch v Long Ponde trafil do hlavy úlomok z monopostu Sagea Karama, ktorý dostal šmyk a narazil do ochranného múru.
FIA začala riešiť otázku otvorených kokpitov v roku 2009, keď Henryho Surteesa v pretekoch F2 zabilo odtrhnuté koleso. Incident sa udial len týždeň pred tým, ako jazdec formuly 1 Felipe Massa utrpel život ohrozujúce zranenia v kvalifikácii na Veľkú cenu Maďarska. Brazílčana trafila do hlavy skrutka z monopostu Rubensa Barrichella.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies