White Lies vydajú v októbri album Friends

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:42 • 2 min
White Lies vydajú v októbri album Friends

BRATISLAVA - Anglická post-punková kapela White Lies plánuje vydať 7. októbra album Friends.

slovakia

left justify in out

O produkciu novinky sa postarali členovia formácie, teda Harry McVeigh (gitara, spev), Charles Cave (basgitara, vokály) a Jack Lawrence-Brown (bicie). Muzikanti nahrávali album v londýnskom štúdiu Bryana Ferryho. Texty sa podľa Cavea týkajú najmä priateľstva.


Album bude obsahovať v základnej verzii desať skladieb a vyjde aj na vinyle a CD. Špeciálna edícia ponúkne o štyri piesne viac. Formácia už z novinky predstavila singel Take It Out On Me, ktorý sa najprv volal 89-1-3.

 

"Skladbu inšpiroval jeden blázon, ktorý na Instagrame komentoval kamarátove fotky pseudo-biblickými veršami. Z jeho profilu som zistil, že žije v odľahlej chatke s nepríjemne vyzerajúcim psom. Zverejňoval zvláštne videá, v ktorých uvádzal rôzne čísla. Poňal som to ako výzvu a spravil som z nich skladbu. Problém nastal až vtedy, keď mi to išlo tak dobre, že všetci hovorili, aby z toho bol prvý singel. Súhlasil som a spravil som refrén a tiež skutočný text," ozrejmil vznik piesne Cave.


Formácia podporí novinku aj na turné, počas ktorého sa predstaví napríklad 2. novembra v poľskom meste Gdansk, o deň neskôr vo Varšave, 4. novembra v Prahe alebo 5. novembra vo Viedni.


White Lies vznikli v roku 2007. V januári 2009 vydali album To Lose My Life..., s ktorým dobyli UK Chart. Po ňom nasledovali štúdiovky Ritual (2011) a Big TV (2013), s ktorými sa do spomínaného rebríčka dostali do Top 5. Okrem toho majú na konte aj niekoľko EP nahrávok. Podarilo sa im získať napríklad Q Award.

Tracklist albumu White Lies - Friends:
1. Take It Out On Me
2. Morning In LA
3. Hold Back Your Love
4. Don't Want To Feel It All
5. Is My Love Enough?
6. Summer Didn't Change A Thing
7. Swing
8. Come On
9. Right Place
10. Don't Fall






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies