Whisky trávi leto doma na Kopaniciach

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 08:25 • 2 min
Whisky trávi leto doma na Kopaniciach

BRATISLAVA - Spevák legendárnej slovenskej punkovej kapely Slobodná Európa Miloslav Láber známy ako Whisky trávi leto najradšej doma na Kopaniciach.

slovakia

left justify in out

Víkendy si však pravidelne spestruje hudobnými festivalmi, na ktorých už roky vystupuje. Srdcu najbližšie sú mu podľa jeho slov Vrbovské Vetry a Žákovic Open. „Mám ich rád pre ich rodinnú atmosféru,“ povedal spevák v rozhovore pre agentúru SITA.


Na zatiaľ posledný album Štvorka, ktorý uzrel svetlo sveta minulý rok v apríli, má kapela podľa jeho slov len dobré odozvy. „Na koncertoch hráme z nového albumu zatiaľ tri pesničky a ľudia reagujú dobre. Je príjemné pozorovať, že na naše koncerty chodia ľudia od 15 do 60 rokov. Tí starší, čo s nami vyrastali, majú už svoje starosti a rodiny, takže už koncerty až tak nenavštevujú, ale sme radi, že ich v dostatočnom počte nahrádzajú mladí. Je zaujímavé pozorovať, že naše staré pesničky prežili a spievajú si ich ľudia, ktorí v čase ich vzniku ešte neboli na svete,“ poznamenal Whisky.


Charizmatický interpret vo voľnom čase zvyčajne nepočúva vlastnú hudbu. „Keď mám voľno, nedokážem počúvať vlastnú hudbu. Stačí mi, keď ju každý týždeň hrám. Radšej mám ticho alebo si pustím Nicka Cavea a Cohena,“ prezradil Láber.


V septembri má Slobodná Európa v pláne koncert s legendárnym slovenským inštrumentalistom Mariánom Vargom. „Osemnásteho septembra hráme koncert v MMC, na ktorom vystúpi ako špeciálny hosť Marián Varga. Potom odchádzam na cesty po Gruzínsku, Ukrajine, Moldavsku a Rumunsku,“ uzavrel spevák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies