Whirlpool v druhom kvartáli evidoval pokles zisku

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 14:50 • 2 min
Whirlpool v druhom kvartáli evidoval pokles zisku

NEW YORK - Americká spoločnosť Whirlpool Corp, ktorá je najväčším výrobcom domácich spotrebičov na svete, v druhom štvrťroku evidovala pokles zisku, keďže oslabili jej tržby vo všetkých regiónoch okrem Severnej Ameriky.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť za apríl až jún vykázala zisk 179 mil. USD, čiže 2,25 USD na akciu, čo bol pokles oproti rovnakému obdobiu minulého roka, kedy bol v sume 198 mil. USD, čiže 2,44 USD na akciu.

 

Spoločnosť v stredu zredukovala prognózu svojho celoročného čistého zisku. Očakáva, že bude v pásme 10,30 až 10,80 USD na akciu. Doteraz predpokladala, že za rok 2014 dosiahne zisk v rozmedzí 11,50 až 12 USD na akciu. Zhoršenie prognózy celoročného zisku vyplýva z nákladov spojených s chystanými akvizíciami majoritných podielov vo firmách Hefei Rongshida Sanyo Electric Co Ltd a Indesit. 

 

Whirlpool Corporation podniká na Slovensku prostredníctvom firmy Whirlpool Europe, ktorá je 100-percentným vlastníkom podniku Whirlpool Slovakia, spol. s r. o. vyrábajúceho automatické práčky vo svojej popradskej fabrike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies