Whirlpool chce kúpiť taliansku firmu Indesit Company

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 09:34 • 2 min
Whirlpool chce kúpiť taliansku firmu Indesit Company

NEW YORK - Americká spoločnosť Whirlpool Corp, ktorá je najväčším výrobcom domácich spotrebičov na svete, sa chystá kúpiť od talianskeho výrobcu bielej techniky Indesit Company SpA 66,8 % jeho akcií spojených s hlasovacími právami za približne 758 mil eur. Cieľom akvizície je posilnenie rastu firmy Whirlpool v Európe.

slovakia

left justify in out

Americká firma uviedla, že kúpi 42,7-percentný podiel výrobcu Indesit od spoločnosti Fineldo SpA, ktorá je jeho majoritným akcionárom. Nemenovaní členovia podnikateľskej rodiny Merloni predajú 13,2-percentný podiel a Claudia Merloniová predá 4,4-percentný podiel. 

 

Whirlpool ponúka 11 eur za akciu, čo znamená, že k uzatváracej štvrtkovej hodnote akcií Indesitu pridáva prémiu 4,5 %. "Predpokladáme, že táto akvizícia posilní našu európsku výrobu a podporí jej udržateľnosť," uviedol vo vyhlásení Marc Bitzer, šéf Whirlpoolu pre severnú Ameriku a región Európy, Blízkeho východu a Afriky (EMEA). Očakáva sa, že transakcia sa uzavrie do konca roka 2014.  

 

Whirlpool Corporation podniká na Slovensku prostredníctvom firmy Whirlpool Europe, ktorá je 100-percentným vlastníkom podniku Whirlpool Slovakia, spol. s r. o. vyrábajúceho automatické práčky vo svojej popradskej fabrike.

(SITA, ab;qq),201407110040



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies