Western Union obnovila v Grécku transfery peňazí

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 16:52 • 2 min
Western Union obnovila v Grécku transfery peňazí

ATÉNY - Americká spoločnosť Western Union, ktorá sa zaoberá prevodom peňazí, oznámila, že obnovila v Grécku svoje služby. To gréckym zákazníkom umožní opätovne získavať peniaze zo zahraničia. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčšia spoločnosť na prevod peňazí na svete zároveň dodala, že aj keď zákazníci dostanú na účet celú sumu, vybrať si denne budú môcť len 60 eur, čo je doteraz platný denný limit na výber z bankomatov. Ten vláda stanovila od 29. júna, keď zaviedla kapitálové kontroly po tom, ako premiér Alexis Tsipras vyhlásil v krajine referendum o návrhoch veriteľov na riešenie gréckej krízy a následne Európska centrálna banka (ECB) zmrazila rozsah núdzového financovania pre grécke banky.
     

Spoločnosť Western Union prestala svoje služby poskytovať práve 29. júna, teda v deň, keď vláda v úsilí zabrániť kolapsu bánk finančné inštitúcie na jeden týždeň zatvorila a zaviedla kapitálové kontroly. Najnovšie vláda rozhodla, že banky zostanú zatvorené ešte minimálne do štvrtka.
     

Aj Western Union prerušila poskytovanie svojich služieb na jeden týždeň, dnes ich ale opätovne obnovila. To znamená, dodala spoločnosť, že zákazníci z 31 krajín Severnej Ameriky, Európy, Spoločenstva nezávislých štátov a Ázijsko-tichomorského regiónu budú môcť opäť posielať peniaze do Grécka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies