Westbrook v NBA výkonmi vyráža dych, no podľa majiteľa Dallasu nie je žiadna superhviezda

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 09:58 • 2 min
Westbrook v NBA výkonmi vyráža dych, no podľa majiteľa Dallasu nie je žiadna superhviezda

DALLAS - Ak by aj americký basketbalista Russell Westbrook vo zvyšku základnej časti NBA už nemal nijaký bod, doskok ani asistenciu, predsa by zakončil ročník 2016/2017 priemermi približne 24 bodov, 8 doskokov a 7,5 asistencie na zápas.

slovakia

left justify in out

Lenže nič také sa nestane a stredný rozohrávač Oklahomy sa vo zvyšnej časti tabuľkovej fázy pokúsi stať len druhým hráčom histórie po Oscarovi Robertsonovi s triple-double priemermi na konci sezóny. Ani jeho súčasné ohromné štatistiky 31,7 bodu, 10,7 doskoku a 10,1 asistencie však nepresvedčili papuľnatého majiteľa Dallasu Marka Cubana, aby na 28-ročného Westbrooka zmenil svoj osobitý pohľad.

 

Vlastník Mavericks sa vlani pred piatym zápasom série prvého kola play-off proti Oklahome o ňom vyjadril, že nedosahuje status superhviezdy, a hoci Westbrook následne vyradil jeho tím 36 bodmi, 12 doskokmi a 9 asistenciami, trvá na ňom dodnes. Podľa kontroverziu vyhľadávajúceho Cubana sa boj o cenu pre najužitočnejšieho hráča súťaže zúžil na trojicu James Harden (Houston), LeBron James (Cleveland) a poťažmo Kawhi Leonard (San Antonio).

"Westbrook medzi nimi nie je," tvrdí podľa espn.com Cuban. "Uznávam, že je úžasný atlét, najvýbušnejší hráč v lige a má najlepší motor," nenamieta majiteľ Mavs, ale dosiaľ iba 35 víťazstiev zo 63 zápasov Thunder a 7. priečka v Západnej konferencii je podľa neho pramálo.

 

Minimálne päťdesiat výhier tímu v základnej časti je nevyhnutný predpoklad, aby vôbec mohol byť kandidátom na ocenenie MVP. "Kritériá predsa zostávajú," podotýka Cuban a ironicky dodáva: "A ak by som zmenil svoj názor, nemali by ste sa nad čím zabávať." Nie všetci v Dallase však hľadia na Westbrooka rovnakou optikou. "Je úžasné, čo predvádza. Má nevyčerpateľnú energiu, nikdy nespomalí. Zdobia ho mnohé schopnosti, húževnatosť, s akou doskakuje lopty, to je skrátka nemožné opísať. Som z toho unesený," tvrdí tréner Rick Carlisle.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona