West Ham získal portugalského majstra Európy Josého Fonteho

NETKY.SK • 21 Január 2017, 13:07 • 2 min
West Ham získal portugalského majstra Európy Josého Fonteho

LONDÝN - Portugalský futbalový reprezentant José Fonte prestúpil v rámci najvyššej anglickej súťaže z FC Southampton do West Hamu United.

slovakia

left justify in out

Referuje o tom oficiálna stránka "kladivárov". Tridsaťtriročný stopér podpísal s londýnskym klubom kontrakt na dva a pol roka s možnosťou predĺženia spolupráce o ďalších 12 mesiacov. "Svätci" za hráči zinkasujú odstupné vo výške 8 miliónov libier. José Fonte bol posledným z kádra FC Southampton, ktorý pred niekoľkými rokmi zažil postup z tretej najvyššej súťaže až do Premier League. "Podpísal som zmluvu s West Hamom, pretože je to skvelý a veľký klub. Má oddaných a zanietených fanúšikov. Veľký vplyv na moje rozhodnutie mal aj kouč Slaven Bilič. Predstavil mi svoje predstavy a ambície klubu, cítil som, že ma do mužstva veľmi chce. Je to pre mňa výzva a verím, že vyhráme nejaké trofeje," povedal José Fonte pre oficiálnu stránku WHU. Odchovanec Sportingu Lisabon mnoho rokov pôsobil v priemerných portugalských kluboch - Felgueiras, Vitória Setúbal či Estrela Amadora. V roku 2007 prešiel do anglického Crystal Palace, odkiaľ v roku 2010 prestúpil do Southamptonu. Po tridsiatke sa premiérovo dostal aj do portugalskej reprezentácie. V jej drese sa na minuloročných ME vo Francúzsku tešil z titulu kontinentálneho šampióna, vo vyraďovacej fáze turnaja nevynechal ani minútu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies