West Bromwich Albion oficiálne v čínskych rukách

NETKY.SK • 16 September 2016, 09:17 • 2 min
West Bromwich Albion oficiálne v čínskych rukách

WEST BROMWICH - Čínske konzorcium Yunyi Guokai (Shanghai) Sports Development Limited definitívne prevzalo tím najvyššej anglickej futbalovej súťaže West Bromwich Albion.

slovakia

left justify in out

Obchod bol známy už od júna, ale všetky potrebné úradné záležitosti vrátane súhlasu vedenia Premier League a britského finančného úradu boli vybavené až teraz a vstup nových väčšinových majiteľov bol oficiálne potvrdený vo štvrtok. Konzorcium získalo 88 percent akcii klubu od doterajšieho majiteľa Jeremyho Peaceho. "Verím, že tento obchod ponúkne WBA šancu stať sa silným klubom s pevnými základmi pre dlhodobý rozvoj," povedal 59-ročný biznisman, ktorý stál na čele WBA dlhých 14 rokov.


Za Yunyi Guokai (Shanghai) Sports Development Limited stojí podnikateľ Laj Kuo-čchuan, ktorý sa považuje za celoživotného futbalového fanúšika. "Medzi moje priority bude patriť stabilizácia klubovej štruktúry pri rešpektovaní jeho bohatej minulosti a všetkých dobrých zvyklostí. Nemám v úmysle meniť klubového ducha," povedal už dávnejšie Laj Kuo-čchuan a v odkaze fanúšikom WBA nezabudol pripomenúť, že jeho vlasť stojí pred zlatou futbalovou érou.


Čínsky kapitál už dotuje iné anglické kluby Aston Villa, Wolverhampton Wanderers či Birmingham City, v decembri minulého roka investície z tejto krajiny potvrdil aj Manchester United.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies