West Brom môže prísť kvôli Anelkovi o významného sponzora

NETKY.SK • 19 Január 2014, 10:29 • 2 min
West Brom môže prísť kvôli Anelkovi o významného sponzora

BIRMINGHAM - Jednému zo sponzorov sa nepáči, že Anelka aj po čase od svojho gesta nastupuje za West Bromwich.

slovakia

left justify in out

Futbalistom West Bromwich Albion hrozí, že kvôli Nicolasovi Anelkovi prídu o jedného sponzora. Židovského obchodníka Alexa Chestermana, ktorý vlastní spoločnosť Zoopla, sa dotkla Francúzova oslava gólu do siete West Hamu. Anelku obvinili, že pri oslave urobil antisemitské gesto quenelle. Chestermanovi vadí, že aj tri týždne po tomto čine nastupuje Anelka za West Bromwich. Ak sa objaví na súpiske aj v pondelok v zápase Premier League proti Evertonu, jeho spoločnosť je pripravená zrušiť pre klub finančnú podporu vo výške 3 miliónov libier.

Gesto quenelle vymyslel vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné. Anelka sa po zápase prostredníctvom Twitteru bránil, že gesto venoval práve Dieudonnému, napriek tomu však čelil kritike zo strany židovských organizácií. Dieudonného predstavenie Le Mur zakázali francúzske úrady pre rasistické a antisemitské zafarbenie. Spoločnosť Zoopla je sponzorom West Bromwichu od roku 2012, zmluva má vypršať na konci tejto sezóny. Informácie zverejnil New York Times a Daily Express.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies