Wes Anderson pripravuje animovanú snímku Isle of Dogs

NETKY.SK • 22 December 2016, 11:28 • 2 min
Wes Anderson pripravuje animovanú snímku Isle of Dogs

BRATISLAVA - Americký režisér Wes Anderson pripravuje v Anglicku animovaný film Isle of Dogs.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročný rodák z texaského Houstonu o tom informoval prostredníctvom videa, v ktorom sa objavil aj herec Edward Norton. Ten prepožičia hlas psovi menom Rex, ktorého ukázali aj v spomínanom videu. Okrem 47-ročného Nortona sa na snímke podieľajú napríklad aj Bill Murray, Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Tilda Swinton, Frances McDormand, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Greta Gerwig, Bob Balaban, F. Murray Abraham, Akira Ito, Akira Takayama, Courtney B. Vance, Koyu Rankin či Yoko Ono.

 

Anderson tiež uviedol, že záujemcovia môžu prispieť prostredníctvom webstránky www.crowdrise.com na neziskovú organizáciu The Film Foundation, ktorú založil Martin Scorsese. Nadácia sa venuje ochrane a zachovaniu filmovej histórie. Jeden z prispievateľov získa okrem iného možnosť prepožičať hlas jednému zo psov vo filme Isle of Dogs.

 

 

Wes Anderson má na konte šesť nominácií na Oscara - z roku 2002 za pôvodný scenár filmu Taká zvláštna rodinka (2001), z roku 2010 v kategórii Najlepší animovaný film za Fantastický pán Lišiak (2009), z roku 2013 za pôvodný scenár snímky Až vyjde mesiac (2012) a z roku 2015 za réžiu, pôvodný scenár a tiež produkciu filmu Grandhotel Budapešť (2014). Na konte má aj filmy ako Grázli (1996), Ako som balil učiteľku (1998), Život pod vodou (2004) či Darjeeling s ručením obmedzeným (2007).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona