Wernerovi Herzogovi vzdajú poctu na festivale AFI Docs

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 11:29 • 2 min
Wernerovi Herzogovi vzdajú poctu na festivale AFI Docs

WASHINGTON - Nemeckému režisérovi a dokumentaristovi Wernerovi Herzogovi vzdajú poctu na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale AFI Docs, ktorý sa bude konať od 22. do 26. júna v amerických mestách Washington a Silver Spring.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný filmár bude čestným hosťom Sympózia Charlesa Guggenheima, podujatia oslavujúceho majstrov dokumentaristiky. V minulosti sa tejto pocty dočkali napríklad Charles Guggenheim, Martin Scorsese, Spike Lee alebo Errol Morris. Rodák z Mníchova okrem diskusie počas sympózia predstaví svoju tvorbu vrátane najnovšieho dokumentu Lo and Behold, Reveries of the Connected World (2016).


Werner Herzog Stipetić spolu s Wimom Wendersom či Rainerom Wernerom Fassbinderom patrí ku generácii tvorcov takzvaného nového nemeckého filmu, ktorá nastúpila na prelome 60. a 70. rokov minulého storočia. Typické je pre neho spájanie dokumentu a fikcie, osobná zaujatosť, fascinácia obrazom či tematizovanie šialenstva. Na svojom konte má dokumentárne snímky ako Pilgrimage (2001), Wheel of Time (2003), The White Diamond (2004), Grizzly Man (2005), Jaskyňa zabudnutých snov (2010) či Cela smrti Warnera Herzoga (2012). Za snímku Encounters at the End of the World (2007) ho spolu s producentom Henrym Kaiserom nominovali na Oscara. Okrem toho režíroval napríklad aj drámu Zlý Poliš (2009) s Nicolasom Cageom či akčné dobrodružstvo Temný úsvit (2006), v ktorom sa predstavil Christian Bale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies