Werner prvým 17-ročným dvojgólovým strelcom, chváli ho aj Löw

NETKY.SK • 11 November 2013, 11:30 • 2 min
Werner prvým 17-ročným dvojgólovým strelcom, chváli ho aj Löw

STUTTGART - Timo Werner z VfB Stuttgart sa dvoma gólmi podieľal na nedeľňajšom víťazstve svojho tímu v 12. kole najvyššej nemeckej futbalovej súťaže na pôde SC Freiburg (3:1).

slovakia

left justify in out

Talentovaný útočník (nar. 6. 3. 1996) sa vo veku 17 rokov stal najmladším strelcom dvoch presných zásahov v jednom zápase bundesligovej histórie. Do nedele ním bol stredopoliar Daniel Halfar, ktorý vo veku 18 rokov a 28 dní dvakrát skóroval v drese 1. FC Kaiserslautern na ihrisku MSV Duisburg.

Tínedžerovi Wernerovi patrilo označenie "hráč zápasu". Jeho chladnokrvné zakončenie v derby neušlo ani pozornosti trénera reprezentácie Nemecka Joachima Löwa prítomného na štadióne vo Freiburgu: "Werner to urobil vynikajúco." 

Timo Werner sa najskôr presadil individuálnym prienikom v 10. min, keď na ľavej strane vycvičil troch brániacich hráčov Freiburgu a predribloval sa až pred brankára Olivera Baumanna, ktorému nedal šancu a krátko po vedúcom góle Vedada Ibiševiča z 9. min zvýšil na 2:0 pre VfB. Druhýkrát v zápase skóroval v 82. min, keď sa po rohu súpera dostal k lopte a kontru zavŕšil gólovou poistkou na 3:1. Hoci mohol prihrať dvom voľným spoluhráčom, ktorí by mali pred sebou prakticky prázdnu bránku, on rutinérsky poslal loptu k bližšej žrdi freiburského kapitána. Mimochodom, bola to prvá stuttgartská strela medzi tri žrde v druhom polčase. Werner má na konte v tejto sezóne tri góly, svojím premiérovým - hlavičkou do siete Eintrachtu Frankfurt (1:1) - sa 22. 9. zapísal ako najmladší strelec gólu VfB v bundesligovej histórii. 

VfB Stuttgart prerušil šnúru štyroch duelov bez víťazstva a vďaka triumfu, ktorým odplatil svojmu súperovi vyradenie v 2. kole DFB-Pokalu 2013/2014 (1:2), sa pred reprezentačnou pauzou posunul v tabuľke na 8. priečku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies