Werdum kritizoval firmu Reebok, dostal trest

NETKY.SK • 3 November 2016, 10:10 • 2 min
Werdum kritizoval firmu Reebok, dostal trest

SAO PAULO - Bývalý šampión ťažkej váhy v UFC Fabricio Werdum uverejnil na svojom instagrame fotku na ktorej mal tričko Reebok. V tomto by nebolo nič nezvyčajné keby na tom tričku nebol znak značky Nike. Obrázok komentoval slovami: Nie som priemerný. Od malička som Nike.

slovakia

left justify in out

Tým ktorí nechápali to hneď aj vysvetlil. Zápasníci UFC ťahajú už dlhší čas za kratší koniec kvôli príchodu firmy Reebok do organizácie. Pred jej príchodom mohol mať zápasník hocijakého sponzora a nie iba jedného. Nebolo zriedkavé, že zápasník zarobil iba na sponzorskom 100-200 tisíc dolárov. Po tom ako stúpil Reebok do hry je to fixne 5000 dolárov. Werdum má za sebou 15 rokov profi zápasníckej kariéry počas ktorých zarábal šesť ciferné čísla iba zo sponzorského, tak nikto nemôže byť prekvapený, že teraz je naštvaný. Werdum nebol jediný čo sa ozval. Svoj nesúhlas už prejavili aj Roy Nelson, Donald Cerrone a aj superstar McGregor. Niet sa čomu čudovať, podľa viacerých kritikov vyzerá kolekcia Reeboku ako keby bola vyrobená pre futbalistov alebo pre iný skupinový šport.

 

Po tomto jeho prejave dostal Werdum padáka z komentátorskej stoličky UFC. Popri zápasení si privyrábal spolu komentovaním UFC v španielčine.

 

Werdum na toto všetko povedal:

 

"Chcel by som vysvetliť ako to bolo. Chcem protestovať kvôli sponzorskému systému ktorý je v UFC. Predtým ako vstúpil Reebok do UFC každý zápasník si vedel pekne privyrobiť, tak isto ako aj ja. Teraz zasa dostávam 5000 dolárov za zápas. Pokutu mi teraz nedali nakoľko som viazaný zmluvou, ale dostal som padáka z televízneho vysielania".

 

UFC možno spravilo chybu, nakoľko majú strašne veľa fanúšikov s Latino Americkými koreňmi ktorí priam zbožňujú Werduma. Ale ani UFC ani Reebok ho ináč nemohli potrestať tak spravili aspoň tento krok. Werdom toto veľmi dobre vie a k bojkotu vyzval aj ostatných zápasníkov.

 

"Ľudia si myslia, že kvôli tomuto postu sa môžem dostať do problémov, ale nič sa mi nemôže stať. Hovorím ostatným zápasníkom, že keď ťa firma nesponzoruje tak jej treba zakryť meno na chráničoch aj rukaviciach nerobme im reklamu zadarmo. Toto je naša práca, náš imidž a naše zápasy. Iba preto, že vám niekto poslal pár rukavíc netreba ho za to spomínať v každom poste. Toto takto nefunguje, vážte si svoj imidž."

 

Werdum nie je žiadne B-čko, je to legenda športu. Zápasil v Pride FC v Strikeforce, teraz je momentálne prvým vyzývateľom v ťažkej váhe UFC. Má za sebou obrovskú fanúšikovskú základňu, takže vedenie UFC by mohlo zareagovať pozitívne, no zatiaľ sa ešte oficiálne nevyjadrili. Ale je pravda, že keď doposiaľ niekto zarýpal do Reeboku tak ho rýchlo uzemnili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies