Wentworth Miller cítil po pokuse o samovraždu veľkú hanb

NETKY.SK • 15 November 2013, 08:30 • 2 min
Wentworth Miller cítil po pokuse o samovraždu veľkú hanb

BRATISLAVA - Americký herec Wentworth Miller sa vyjadril k úskaliam, ktorými prechádzal pred tým, než po prvý raz verejne prehovoril o svojej homosexuálnej orientácii.

slovakia

left justify in out

O pocitoch hanby, ktoré ho trápili, otvorene porozprával pre decembrové číslo magazínu Out. "Pamätám si, že po tom, ako som sa chcel zabiť, som v sebe niesol hlboký pocit hanby. Pocit, akoby som zakopol alebo prepadol v skúške života," povedal herec. O viacerých pokusoch siahnuť si na život pritom hovoril už v septembri počas podujatia Human Rights Campaign Dinner v Seattli. "Čo by som povedal môjmu mladšiemu ja? Čo by som povedal komukoľvek, kto prežíva niečo podobné? Nezameriavajte sa na to, že ste takmer ukončili svoj život, zamerajte sa na to, že ste prežili, aby ste mohli vyrozprávať ten príbeh. A potom ho povedzte. Povedal by som, 'To, o čom si myslíte, že sú jazvy, sú v skutočnosti vyznamenania. Sú to odznaky cti, ktoré potvrdzujú to niečo vo vás, čo je predurčené, pevné a trvalé'," opísal Miller svoju vlastnú skúsenosť.

Štyridsaťjedenročný herec zverejnil svoju homosexuálnu orientáciu koncom augusta v liste organizátorom medzinárodného filmového festivalu v ruskom Petrohrade. Reagoval tak na ruské zákony obmedzujúce práva LGBTI komunity. "Ďakujem vám za milé pozvanie. Ako niekto, kto si už v minulosti užil návštevu Ruska a ako niekto, kto sa môže hlásiť k ruským predkom, by som rád povedal áno. Avšak, ako gej, musím odmietnuť," napísal herec do otvoreného listu, ktorý zverejnil aj na webovej stránke organizácie pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation - GLAAD). 

"Trápi ma súčasný postoj a správanie sa ruskej vlády k homosexuálne orientovaným mužom a ženám. Situácia je neprijateľná a ja sa nemôžem s čistým svedomím podieľať na slávnostnej udalosti, ktorú organizujú v krajine, kde ľuďom ako som ja, systematicky odopierajú ich základné právo na otvorený život a lásku. Ako každý, čítal som správy o tom, čo sa deje v Rusku. Takže, keď prišla pozvánka, povedal som si, že neexistuje dôvod, prečo by som mal povedať áno. Potom som si uvedomil, že ak odpoveď zverejním, pomôže to upriamiť pozornosť na situáciu. Vnímal som to ako správny krok v správnom čase," vysvetlil svoj postoj a konanie Miller. 

Wentworth Miller sa narodil v anglickom Oxfordshire, no obaja jeho rodičia sú Američania. Keď mal rok, vrátili sa do USA. Známy je najmä ako Michael Scofield zo seriálu Prison Break: Útek z väzenia (2005 - 2009). Zahral si tiež vo filmoch Underworld: Boj v podsvetí (2003), Ľudská škvrna (2003), Resident Evil: Afterlife (2010), Resident Evil 5: Odveta (2012). Ako scenárista debutoval mysterióznou snímkou Stokerovci (2013) v réžii Chan-wooka Parka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies