Wenger súcití s SSC, ktorý ako prvý vypadol s 12 bodmi

NETKY.SK • 12 December 2013, 09:40 • 2 min
Wenger súcití s SSC, ktorý ako prvý vypadol s 12 bodmi

LONDÝN - Kruté vyradenie v prestížnej Lige majstrov 2013/2014 zaznamenali v stredu futbalisti talianskeho SSC Neapol. Hoci v ich záverečnom zápase F-skupiny zdolali doma Arsenal Londýn 2:0, stali sa prvým mužstvom v histórii LM, ktorý nepostúpil s 12 bodmi do vyraďovacej fázy.

slovakia

left justify in out

"Modrí", bez zraneného slovenského špílmachra Mareka Hamšíka, odomkli prvýkrát bránu Arsenalu až v 73. minúte po góle Gonzala Higuaina, Jose Callejon potom v nadstavenom čase zvýšil na 2:0. Keďže v paralelne hranom zápase v Marseille vyhral minulosezónny zdolaný finalista Borussia Dortmund 2:1, Neapolu zostali len oči pre plač. Na postup potreboval zdolať "gunners", ktorí sú teraz rekordný 14-krát za sebou vo vyraďovacej fáze, o tri góly, resp. čakať na zaváhanie bundesligistu. Hostia stratili v 75. minúte vylúčeného kapitána Mikela Artetu, nápor Neapolu ale odvrátili.

"Iba ťažko hľadám slová, ktorými by som opísal, ako sme sklamaní. Mali sme neuveriteľnú skupinu s dvoma ďalšími fantastickými mužstvami. Sme von, ale so vztýčenými hlavami a nič neľutujeme," citovala agentúra Reuters obrancu domácich Christiana Maggia.

"Bol to veľmi náročný zápas, Neapol hral veľmi dobre. Viem sa vcítiť do ich pocitov. Bola to veľmi náročná skupina a jeden musel jednoducho vypadnúť. Musí ich veľmi bolieť, že to musia byť práve oni," povedal po zápase francúzsky kouč Arsenalu Arsene Wenger, ktorý ale odmietol sklamanie, že "gunners" skončili v skupine až druhí, čím budú mať sťažený pondelňajší žreb K.O. fázy v Nyone, kde môže dostať obhajcu Bayern Mníchov, FC Barcelonu, Real Madrid či Paríž St. Germain: "Samozrejme, že obsadenie druhého miesta nám potenciálne robí žreb ťažším. Za posledné štyri či päť rokov sme ho mali veľmi ťažký, teraz však môžeme mať aj väčšie šťastie."

Španielsky kouč domácich Rafael Benitez ľutoval, že jeho tím nedal gól skôr: "Mali sme streliť góly skôr. Vedeli sme však, že Marseille remizuje s Dortmundom 1:1 a obávali sme sa tlačiť príliš veľa, aby nás Arsenal nezaskočil rýchlym protiútokom. Oba tímy si zaslúžili postup, môj odovzdal všetko, ale takýto vie byť futbal."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies