Wenger od soboty najdlhšie slúžiacim trénerom klubu v Európe

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 09:01 • 2 min
Wenger od soboty najdlhšie slúžiacim trénerom klubu v Európe

LONDÝN - Londýnsky Arsenal si v poslednom období značne komplikuje naplnenie ambícií v boji o anglický futbalový titul, ak by to však nevyšlo, jeho tréner Arséne Wenger sa už teraz môže pýšiť aspoň jedným prvenstvom, ktoré získal počas tejto sezóny.

slovakia

left justify in out

Po sobotňajšej rezignácii kormidelníka severoírskeho prvoligového Portadownu Ronnieho McFalla sa 66-ročný Francúz stal najdlhšie slúžiacim koučom, ktorý je od svojho nástupu do funkcie verný jednému klubu v Európe.


Šesťdesiatdeväťročný Ronnie McFall pôsobil na lavičke Portadownu viac než 29 rokov - od decembra 1986. Svoju misiu odštartoval šesť týždňov po tom, čo Alex Ferguson prevzal Manchester United. McFallovi prischlo "matuzalemské" trénerské prvenstvo v roku 2013 práve po Fergusonovom odchode od "červených diablov". McFall získal s Portadownom štyri severoírske tituly a celkov viac než dvadsať trofejí. Mal v úmysle odísť po skončení aktuálnej sezóny, avšak rozhodol sa skončiť už po sobotňajšej prehre 2:3 s priemerným druholigovým tímom Lurgan Celtic vo štvrťfinále tamojšieho pohára.

Wenger je oproti McFallovi a Fergusonovi stále takpovediac trénerským zelenáčom - Arsenal vedie od októbra 1996, teda necelých dvadsať rokov. Informácie pochádzajú z webu bbc.com.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies