Wenger o MSN: Život menia v umenie, Enriqueho potešil aj Pep

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 09:45 • 2 min
Wenger o MSN: Život menia v umenie, Enriqueho potešil aj Pep

BARCELONA - Deviatykrát za sebou nechýba FC Barcelona v elitnej klubovej osmičke na starom kontinente. Obhajca trofeje vo futbalovej Lige majstrov 2015/2016 v stredajšej osemfinálovej odvete po góloch ofenzívnych hviezd Neymara, Luisa Suareza a Lionela Messiho zdolal anglický Arsenal Londýn hladko 3:1 a už sa môže tešiť na piatkový štvrťfinálový žreb.

slovakia

left justify in out

"Barca" natiahla sériu súťažných zápasov bez prehry na číslo 38, hoci jej súper podal sympatický výkon a mal aj viacero dobrých šancí. Ale opäť sa v skvelom svetle ukázalo "trio MSN" a prihrávka Suareza na úvodný gól Neymara, akrobatický gól Uruguajčana aj technický gólový kúsok Messiho boli futbalovými lahôdkami. V hustom daždi na Nou Campe ale "gunners" neboli len do počtu, krásny gól strelil na 1:1 Mohamed Elneny v 51. minúte a domácich tiež niekoľkými skvelými zákrokmi podržal brankár Marc-Andre ter Stegen. Osemfinálové prekliatie Arsenalu tak trvá, v tejto fáze LM vypadol šiestykrát v rade.

 

"Bol to skvelý futbalový večer. My sme hrali proti trom najlepším útočníkom, akých som v živote videl. Dokážu vyrobiť šancu z ničoho. Za stavu 1:1 súper trochu zakolísal, ale my sme nevedeli streliť ďalší gól," citoval web UEFA francúzskeho trénera hostí Arsena Wengera. "Hrali proti sebe kvalitné mužstvá, som spokojný s naším výkonom, hoci s výsledkom nie. Za posledných šesť rokov sme vypadli v osemfinále s tímami, ktoré vyhrali LM, okrem Monaca v minulej sezóne. Kreativita nášho súpera je ale výnimočná. Najmä Messiho. Za celý zápas nepokazil ani jeden prvý dotyk s loptou. To musím obdivovať. Je to umenie. Barcelona má troch hráčov, ktorí každodenný život menia v umenie. Ja som pri tom trpel, ale pre zvyšok sveta to bol pôžitok," dodal Francúz.

 

Tréner päťnásobného európskeho šampióna Luis Enrique žiaril: "Veľký zápas, my sme v ňom išli pre víťazstvo. Skvelí boli aj fanúšikovia, ktorí stáli za nami. Fakt, že sme deviatykrát za sebou v štvrťfinále, je veľkolepý. Neviem, či to už niekto dokázal. Jediný tím, ktorý by som v štvrťfinále nechcel dostať za súpera, je Barca, ale tú dostať nemôžeme. Tiež ma teší, že Bayern Josepha Guardiolu vyhral. Zaslúžil si to. Nikdy sa nevzdáva a otočil to. Bayern a Juventus boli dvaja možní víťazi LM, pre nás je dobré, že jeden je z hry von."

 

Kormidelníka lídra La Ligy potešil aj výkon ofenzívneho trojzáprahu: "Messi, Neymar a Suarez sú výborní v tvorbe šancí a to isté dokážu aj ďalší hráči. Navyše dokážu pomôcť aj v defenzíve a to každý veľký tím potrebuje. Mužstvo ich miluje a oni milujú mužstvo. Sme šťastní, že máme takýchto útočníkov. Sú skvelí individualisti, ale tvrdo pracujú v prospech tímu. To je kľúč k úspechu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies