Wengen pripravil pre lyžiarov novinku: Slalomy na trati zjazdu

NETKY.SK • 7 Január 2016, 11:47 • 2 min
Wengen pripravil pre lyžiarov novinku: Slalomy na trati zjazdu

WENGEN- Organizátori pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom Wengene sa rozhodli oba slalomy (špeciál aj kombinačný) situovať do spodnej časti trate zjazdu. Je to z núdze cnosť, lebo na kopci pôvodne určenom pre slalom neleží dostatok snehu a preteky už klopú na dvere.

slovakia

left justify in out

Osemdesiaty šiesty ročník slávneho Lauberhornu sa má konať v dňoch 15.- 17. januára. V prvý deň sa uskutoční alpská kombinácia, v druhý deň zjazd a v tretí deň slalom špeciál. Preteky vo Wengene sú tradične jedným z vrcholov zjazdárskeho kalendára. Medzi fanúšikmi sú obľúbené nielen rýchlosťou a adrenalínom, ale aj prekrásnou prírodnou scenériou pod majestátnymi štítmi Bernských Álp. Očakáva sa na nich účasť až 30 000 divákov.

 

"Slalomový kopec sa nebude preparovať. Koncentrujeme všetky sily na prípravu kopca zjazdu aj pre slalom,“ povedal riaditeľ podujatia Markus Lehmann na serveri ORF. Ani trasa najdlhšieho zjazdu vo Svetovom pohári (4,48 km) zatiaľ nie je stopercentne odsúhlasená. Organizátori však robia všetko pre to, aby sa zachovala pôvodná náročnosť aj dĺžka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies