Wells Fargo je najhodnotnejšou bankou v histórii USA, prekonala rekord Citigroup

NETKY.SK • 6 December 2014, 13:23 • 2 min
Wells Fargo je najhodnotnejšou bankou v histórii USA, prekonala rekord Citigroup

SAN FRANCISCO - Americká banka Wells Fargo ukončila obchodovanie tento týždeň ako najhodnotnejšia americká banka v histórii. Prekonala tak rekordnú hodnotu Citigroup z roku 2001. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Banka uzatvorila v piatok (5.12.) obchodovanie s trhovou kapitalizáciou na úrovni 285,5 miliardy USD (230,95 miliardy eur). To znamená nový rekord v bankovom sektore. Ten predchádzajúci zaznamenala banka Citigroup 5. februára 2001, keď jej trhová hodnota dosiahla 283,4 miliardy USD.
      

Hodnota akcií banky Wells Fargo, v ktorej najväčším akcionárom je konglomerát Berkshire Hathaway miliardára Warrena Buffetta, vzrástla od začiatku roka o 21 %. To je omnoho výraznejší rast než ten, aký zaznamenal príslušný bankový index KBW pre 24 najväčších amerických bánk. Ten od začiatku roka vzrástol o 7,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies