Wellens končí namočený v dopingovej afére

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 12:55 • 2 min
Wellens končí namočený v dopingovej afére

BRUSEL - Z cyklokrosovej scény odchádza pojem, kariéru v pondelok ukončil Bart Wellens. Belgičan počas nej získal dva tituly majstra sveta do 23 rokov (1999 a 2000), ďalšie dva v kategórii elite (2003 a 2004).

slovakia

left justify in out

Svetový pohár ovládol v rokoch 2002 a 2003, seriál Superprestige v 2003 a 2004. Posledný jeho úspech však pochádza z roku 2011, keď vyhral Veľkú cenu Rouwmoeru v Essene. V ostatnom období sa zaradil do druhého sledu za generáciu mladých jazdcov na čele s 19-ročným Holanďanom Mathieum van der Poelom.

 

"Cyklokros si vybral od môjho tela vysokú daň. Čím je človek starší, tým ťažšie je pre neho udržať si špičkovú výkonnosť. Vek a telo povedali, že je čas skončiť," povedal 36-ročný Wellens pre Sporzu. 

 

Wellens sa síce počas kariéry pohyboval v menej prestížnom cyklistickom odvetví, ale aj tak sa nevyhol spojeniu s dopingom. Vyšetrujú ho pre podozrenie z účasti na praktikách lekára Chrisa Mertensa. Zapletení sú tiež jeho tímový kolega z Telenet Fidea Tom Meeusen a Greg Van Avermaet z BMC. Mertens údajne ponúkal ozónovú terapiu, ktorú kódex Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) zakazuje. Založená je na obohacovaní krvi ozónom mimo obehu pacienta a následnej infúzii. Wellens bude v piatok 13. marca v kauze vypovedať na pôde Belgickej cyklistickej federácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies