Welbeck zostrelil Moldavsko, Kružliak mu vystavil stopku do Kyjeva

NETKY.SK • 7 September 2013, 11:50 • 2 min
Welbeck zostrelil Moldavsko, Kružliak mu vystavil stopku do Kyjeva

LONDÝN - Danny Welbeck prispel k hladkému víťazstvu futbalistov Anglicka nad Moldavskom (4:0) v piatkovom zápase kvalifikácie MS dvoma presnými zásahmi. Slovenský rozhodca Ivan Kružliak však kmeňovému hráčovi Manchestru United pokazil radosť, keď mu v nadstavenom čase prvého polčasu ukázal žltú kartu.

slovakia

left justify in out

Bola už jeho druhá v tomto kvalifikačnom cykle a znamená, že Welbeck nepomôže Albiónu v utorňajšom dôležitom zápase o prvú priečku v tabuľke H-skupiny proti Ukrajine.

Dvojgólovému Welbeckovi sa zažltilo pred očami v prvej minúte nadstavenia úvodného dejstva, keď napriek ofsajdovému verdiktu a hvizdu hlavného rozhodcu Kružliaka kopol loptu smerom na bránu. "Nie vždy počujete píšťalku rozhodcu. Veril som, že som nebol v ofsajde, a preto som chcel zakončiť," vyslovil pre agentúru AP Welbeck svoje stanovisko k situácii.

Welbecka, ktorý rozvlnil moldavskú sieť po inkasovanej žltej karte na konci prvého a v 50. minúte na začiatku druhého polčasu, obhajoval po stretnutí aj tréner Anglicka Roy Hodgson. "Nemyslím, že by sa našlo veľa ľudí z kruhu rozhodcov, ktorí by hovorili v tomto prípade ako o oprávnenej žltej karte. Medzi hvizdom rozhodcu a zakončením to bol len zlomok sekundy," spochybnil Hodgson verdikt slovenského arbitra.

Ďalší úspešný večer prežil v piatok vo Wembley útočník Rickie Lambert, ktorý si vo veku 31 rokov pripísal pri druhom reprezentačnom štarte druhý gól. Útočník Southamptonu pritom na ďalšie dva presné zásahy prihrával. "Hrať za Anglicko a streliť gól, čo viac si môžem priať," uviedol nadšene Lambert.

Anglicko si vo svojom siedmom vystúpení v kvalifikačnej H-skupine muselo poradiť s Moldavskom aj bez dvojice útočníkov Wayna Rooneyho a Daniela Sturridga. "Nie je veľa tímov, ktoré by prežili statu takýchto dvoch kvalitných stredných útočníkov a vyhralo 4:0," povedal po zápase tréner Hodgson.

Šesťdesiatšesťročný kouč sa bude musieť v utorok na Ukrajine zaobísť nielen bez spomínanej dvojice útočných hrotov, chýbať bude aj vykartovaný Welbeck. Možnosťou pre Roya Hodgsona smerom do základnej zostavy môže byť tak ďalší útočník Jermain Defoe. Albion sa presvedčivým víťazstvom dostal na čelo kvalifikačnej H-skupiny s pätnástimi bodmi, na chrbát mu však dýcha Čierna Hora s rovnakým počtom bodov a taktiež aj tretia Ukrajina. Tá stráca na vedúcu priečku len bod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies