Weiss:"Ospravedlňujem sa médiám, zostávam trénerom, pokutu zaplatím"

NETKY.SK • 15 Október 2011, 02:08 • 2 min
Weiss:"Ospravedlňujem sa médiám, zostávam trénerom, pokutu zaplatím"

Weiss:"Ospravedlňujem sa médiám, zostávam trénerom, pokutu zaplatím"

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss sa verejne ospravedlnil za neprofesionálny prístup k médiám po zápase kvalifikácie EURO 2012 s Ruskom. Súčasne dodal, že zaplatí pokutu 10.000 eur, no naďalej má v úmysle pokračovať na poste hlavného trénera národného tímu.
Kouč Weiss nezvládol podľa svojich predstáv situáciu po kľúčovom stretnutí v Žiline, keď neodpovedal na otázku jedného zo slovenských novinárov a vzápätí odišiel od stola. "Mrzí ma čo sa deje a píše, ale hlavne o slovenskom futbale. Osobne som dosť silný na to. Za svoje správanie po zápase s Ruskom sa médiám aj konkrétnemu novinárovi ospravedlňujem. Moje správanie bolo z postu reprezentačného trénera nevhodné a nekorektné. Pokutu zaplatím, ale budú to riešiť moji právnici, ktorí majú moju zmluvu," povedal tréner Weiss, ktorý má v pláne dodržať ešte dva roky platný kontrakt so SFZ: "Môj vzťah s vedením SFZ je profesionálny. Situácia nie je ružová, ale viem, že s médiami ešte nikto vojnu nevyhral. Moje vzťahy na SFZ sú pracovné. Nechodím s prezidentom ani na pivo, ani sa zabávať. Nevyžadujem nič viac, ani nič menej. Očakávam však korektné vzťahy. Ešte mám dva roky platnú zmluvu. Nikde neodchádzam, no nebudem ani vyplakávať, že sme v kvalifikácii nemali športové šťatie."
Tréner Weiss podpísal zmluvu so SFZ ešte za pôsobenia predchádzajúceho prezidenta Františka Laurinca a generálneho sekretára Miloša Tomáša. Neoficiálne informácie o svojom mesačnom plate pri reprezentácii, ktorý podľa ekonomického týždenníka Trend prevyšuje čiastku 34.000 eur, však dementoval. "Všetko má svoje hranice, no to je veľa aj pre moju rodinu. Mne nevadí zverejnenie môjho platu, pretože som nič neukradol a do tejto republiky som priniesol peniaze, ktoré sa zdaňujú. Počas pôsobenia v Rusku som výrazne pomohol slovenským klubom a pomohol som priniesť 150 miliónov korún. Čo sa týka samotnej čiastky tak je navyše nesprávna, pretože zarábam viac," povedal Weiss, ktorému sa skôr nepozdávalo načasovanie o zverejnení jeho zárobku. "Médiá pomaly zo mňa urobili zlodeja, cítim sa, ako keby som vykradol banku a okradol nejakého človeka. Myslím, že to bolo pripravené. Myslím, že sa niečo chystalo, bolo to také sofistikované. Nechápem, prečo s tým nevyšli von po tom, ako som zmluvu so SFZ podpisoval. Zverejnenie mojej zmluvy bolo zámerne takto načasované. Mám dôveru zväzu, no nikde sa nebudem držať na silu. Nepovažujem to však za férové zverejniť také niečo v čase ekonomickej krízy, keď ľudia zarábajú na Slovensku málo peňazí. Napokon pamätám si ako aj robotníci za posledné peniaze prišli za nami až na MS do JAR, za to im budem vďačný celý život. Závisť na Slovensku plodí nenávisť a nenávisť je najhorší poradca."
Hlavný kouč národného tímu ešte neúspešnú kvalifikáciu EURO 2012 neanalyzoval, materiál pripravuje pre Výkonný výbor SFZ, no dotkol aj sa uplynulého kvalifikačného cyklu. Slováci sa o postup na EURO snažili piatykrát. Ani jeden z ich pokusov im ale zatiaľ nevyšiel. 
"Som sklamaný zo štvrtého miesta v skupine. No nie je to hanba ani potupa, ako som sa dozvedel z médií. Výsledok je holá realita. Myslím na infraštruktúru, na fakt, že nemáme štadión ani mládežnícke centrá, nevybudovali sme nič. Áno, mohli sme skončiť aj vyššie, možno aj postúpiť. Ale Rusko bolo lepšie v danej kvalifikácii, Írsko malo viac bodov do baráže a dvakrát sme prehrali s Arménskom. To všetko je realita," poznamenal Weiss a dodal: "Nemáme na to, aby sa postúpili pravidelne v každom kvalifikačnom cykle, ani hráčsky, trénersky ani mediálne. Ale máme na to, aby sme bojovali s velikánmi a raz začas dosiahli úspech, no nesmieme podrážať jeden druhému nohy. Nie som anjel. Ani ním nikdy nebudem, ale chrapúň, ako ma vykreslili v médiách, nie som tiež."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies