Weissovi vypadli Škrtel, Kucka i Kubík, príde Kopúnek a asi aj Jež

NETKY.SK • 16 November 2010, 08:41 • 2 min
Weissovi vypadli Škrtel, Kucka i Kubík, príde Kopúnek a asi aj Jež

Weissovi vypadli Škrtel, Kucka i Kubík, príde Kopúnek a asi aj Jež

slovakia

left justify in out

img

Pred posledným zápasom roka 2010 proti Bosne a Hercegovine sa v pondelok popoludní stretli na zraze v Senci slovenskí futbaloví reprezentanti. Trénerovi Vladimírovi Weissovi sa ešte nenahlásil kapitán Marek Hamšík z SSC Neapol, ktorý v Bratislave krstil knihu spolu s bývalým českým reprezentantom Pavlom Nedvědom.
Weissovi vypadli pre zranenia z výberu obranca Martin Škrtel, Juraj Kucka a zrejme aj František Kubík, o ktorého osude však vyrieknu definitívny ortieľ až lekári reprezentácie po ďalších testoch. Štyridsaťšesťročný hlavný kormidelník SR sa teda rozhodol ešte vystužiť káder a dodatočne povolal Kamila Kopúnka zo Saturnu Moskva, ak Kubík nebude môcť, príde aj Róbert Jež z majstrovskej MŠK Žilina.
Prekvapením je nominácia ďalšieho zakončovateľa Petra Grajciara z tureckého Konyasporu. Slováci sa proti sebavedomým Bosniakom musia zaobísť bez zranených Róberta Vitteka (so 4 gólmi najlepší strelec Slovenska na MS v Juhoafrickej republike) a Tomáša Hubočana.
"Je to naše posledné vystúpenie v tomto pre nás úspešnom roku. Verím, že ľuďom urobíme radosť aj v tomto zápase a pekne sa rozlúčime s našimi fanúšikmi. Termín síce nie je úplne najvhodnejší, preto som dal šancu aj iným hráčom. Žiaľ, so zranením prišiel Kubík, ktorý zrejme nebude k dispozícii. Nie je tu ani Martin Škrtel, ktorý má problém s kolenom. Zranené slabiny a navyše aj výron má Kucka, toho som tiež teda nechal doliečiť," povedal v pondelok na tlačovej konferencii Weiss.
Slováci vedie, že ich čaká náročný test. "Bosna je silný súper. Fyzicky veľmi dobre disponovaný, jeho hráči hrajú v silných európskych mužstvách. Budeme sa proti nej chcieť presadiť vlastnými zbraňami, uvidíme, ako sa chlapci so zápasom popasujú," povedal asistent hlavného kouča Michal Hipp.
Slováci zápasom s Bosnou a Hercegovinou uzavrú úspešný rok, ktorý vyšperkovali postupom do osemfinále MS. V kvalifikácii EURO 2012 začali impozantne dvoma víťazstvami nad Macedónskom a v Rusku (oba 1:0), nasledovala však prehra 1:3 v Arménsku a domáca deľba bodov s Írskom (1:1). V tabuľke B-skupiny im aktuálne patrí so 7 bodmi štvrtá priečka, vedú deväťbodoví Rusi pred Írskom a Arménskom (obaja rovnako ako SR po 7 bodov).

aktualizovaná nominácia SR na prípravný zápas s Bosnou a Hercegovinou (17. novembra 2010, Pasienky, 17.00 hod):
brankári: Ján Mucha (FC Everton), Dušan Perniš (Dundee United)
obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz)
stredopoliari: Miroslav Karhan (1. FSV Mainz), Marek Hamšík (SSC Neapol), Marek Sapara (MKE Ankaragücü), Vladimír Weiss (Glasgow Rangers), Kamil Kopúnek (Saturn Moskva), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Peter Grajciar (Konyaspor)
útočníci: Erik Jendrišek (Schalke 04 Gelsenkirchen), Stanislav Šesták (MKE Ankaragücü), František Kubík (ADO Den Haag), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Filip Šebo (Slovan Bratislava)

náhradníci:
brankári: Martin Dúbravka (MŠK Žilina), Marián Kello (Heart of Midlothian)
hráči do poľa: Mário Pečalka (MŠK Žilina), Róbert Jež (MŠK Žilina), Tomáš Oravec (MŠK Žilina), Jakub Sylvestr (Dinamo Záhreb)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona