Weissovci do Ríma ako gladiátori

NETKY.SK • 19 August 2011, 13:13 • 2 min
Weissovci do Ríma ako gladiátori

Weissovci do Ríma ako gladiátori

slovakia

left justify in out

img

Prekvapujúci výsledok štvrtkového zápasu play off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy medzi futbalistami Slovana Bratislava a AS Rím vyčaroval na tvári domáceho trénera Vladimíra Weissa spokojný úsmev, naopak v očiach kouča Rimanov Luisa Enriqueho sa zračilo rozčarovanie.
      Gól obrancu Martina Dobrotku z 80. minúty spôsobil, že belasí odcestujú na odvetný duel do talianskej metropoly, ktorý je na programe 25. augusta o 20.45 h na Olympijskom štadióne, v nečakanej výhode. Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii vyzdvihol obetavosť svojich zverencov. "Hráči siahli na dno svojich fyzických i psychických síl. Nie všetci boli stopercentne fit, ale ukázali srdce a celkovo to bol z našej strany veľmi obetavý výkon. Súper bol ťažký, lepší na lopte a hoci sa v našej hre objavili chybičky, dali sme gól a zápas zvládli. Víťazstvo sme si dobrým športovým výkonom a obetavosťou zaslúžili."
      Favorizovaný rímsky celok mal predovšetkým v prvom polčase územnú prevahu, dobre kombinoval a domácich prakticky k ničomu nepustil. Po zmene strán sa však karta obrátila, slovanisti začali hrýzť, výsledkom čoho bol aj víťazný gól. "Cez prestávku som hráčov nabádal, aby si viac vážili loptu, jej strata nás totiž stála veľa síl. Povedal som im tiež, aby boli odvážnejší smerom dopredu. V druhom polčase sme chytili druhý dych," prezradil.
      Reprezentačný kormidelník najtesnejší triumf nechce preceňovať, považuje ho však za veľký úspech. Slovan je podľa jeho slov o malý krôčik bližšie k vytúženému postupu a dobre rozohranú partiu sa bude zo všetkých síl snažiť dotiahnuť do zdarného konca. "Do Ríma nepôjdeme na žiadny výlet, ale bojovať ako gladiátori. Uvidíme ako to dopadne, súperova kvalita je vysoká, budeme pod veľkým tlakom. Už teraz si však môžem zapísať do denníka, že sme porazili AS Rím," dodal.
      Enrique začal svoje hodnotenie duelu obhajobou svojej zostavy, na ktorej by ani s odstupom času nič nemenil. Jeho mužstvo podľa neho podalo dobrý výkon, ktorému chýbalo len gólové vyjadrenie. "Vybral som najlepších jedenástich hráčov, ktorých som mal k dispozícii. Nemám preto žiadne výčitky, čo sa týka nominácie. Hlavným negatívom je samozrejme výsledok. Škoda, že sme sa po inkasovaní nevzchopili. Treba povedať, že súper odohral viac súťažných stretnutí, napriek tomu sme mali dostatok šancí, ktoré sme ale nevyužili. Mrzí ma, že sme nepotešili našich verných fanúšikov, ktorí merali cestu na Slovensko," skonštatoval.
      Podľa bývalého hráča Realu Madrid či FC Barcelona sa musí vždy počítať aj s možnosťou prehry. Miesto rozvádzania tejto témy však obrátil pozornosť na Slovan, ktorý pochválil za to, ako sa vyrovnal s absenciou niekoľkých kľúčových hráčov. "Súperovi chýbali veľmi dôležití hráči, či už Erik Grendel, Karim Guédé, Radek Dosoudil alebo Juraj Halenár. Napriek tomu bol Slovan nebezpečný, najmä pri štandardných situáciách. V odvete bude dokonca ešte silnejší, lebo viacerým z absentujúcich hráčov vypršia tresty. Musíme sa na to zodpovedne pripraviť," uviedol.
      Enrique dodal, že nebude hľadať vinníka, ktorý neustrážil Dobrotku. Miesto toho venuje všetku energiu príprave na odvetný zápas. Pripustil však, že riziko vypadnutia dostalo reálne kontúry: "Hľadať vinníka a ukazovať naňho prstom nemá význam. Išlo o štandardnú situáciu, jednoducho treba hrať ďalej a pokúsiť sa urobiť niečo s týmto výsledkom. Pre postup urobíme samozrejme úplne všetko, ale pripúšťam aj riziko vypadnutia. Dostali sme sa do zložitej situácie, to nás však musí motivovať. Ak chceme postúpiť, rozhodne musíme zlepšiť naše nasadenie a využívať šance."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona