Weissov Kajrat v októbri neprehral a je krôčik od EL UEFA

NETKY.SK • 28 Október 2013, 15:09 • 2 min
Weissov Kajrat v októbri neprehral a je krôčik od EL UEFA

ALMATY - Slovenský tréner kazašského futbalového klubu FC Kajrat Almaty Vladimír Weiss je so svojimi zverencami blízko k účasti v pohárovej Európe.

slovakia

left justify in out

Po neúspešných predchádzajúcich sezónach, keď tím neskončil lepšie ako na 10. mieste, je v aktuálnom ročníku po 31 odohraných kolách iba krôčik od bronzového stupienku, ktorý zaručuje účasť v 1. predkole Európskej ligy UEFA. O všetkom rozhodne sobotňajšia ligová derniéra a v skupine o titul duel Kajratu v Pavlodare s domácim Irtyšom. "Weissovci" majú v súčasnosti na konte 30 bodov, o tri viac ako má štvrtý v klasifikácii Irtyš. Na čele "tróni" Aktobe so 42 bodmi pred Astanou (39 b.). "Zostáva nám urobiť posledný krok - v Pavlodare. Verím, že to zvládneme," povedal pre klubový web Kajratu 49-ročný Weiss. Na 3. miesto stačí klubu z Almaty aj nerozhodný výsledok.

Mužstvu FC Kajrat sa darí pod vedením bývalého trénera slovenskej futbalovej reprezentácie, v októbri neokúsil klub trpkosť prehry v najvyššej súťaži. Po víťazstve na ihrisku Astany 2:1 (hralo sa 5. 10.) a domácej bezgólovej remíze s Ordabasy (19. 10.) doviedol Weiss v nedeľu hráčov k výhre na horúcej pôde v Karagande: nad domácim Šachťorom triumfovali 2:1. "Sme veľmi šťastní, že sme dokázali uspieť a naplno zabodovať na trávniku úradujúceho majstra. Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Proti Šachťoru sa nám to vonku v tejto sezóne nepodarilo," poznamenal V. Weiss.

Hrdinom nedeľňajšieho stretnutia sa stal chorvátsky stredopoliar Josip Kneževič, ktorý strelil obidva góly hosťujúceho mužstva - v 19. a 73. min. Za domácich vyrovnal bieloruský legionár Igor Zenkovič z pokutového kopu, v ktorom mal "prsty" Gambijčan Momodou Ceesay. Bývalý hráč MŠK Žilina zahral v 25. min vo vlastnej šestnástke rukou a arbiter odpískal jedenástku. "´Momo´ sa dotkol lopty rukou a bol z toho pokutový kop. Navyše dostal žltú kartu a nebude môcť hrať v záverečnom dueli proti Irtyšu," uviedol slovenský kouč Kajratu a k ostatnému zápasu ešte doplnil: "Proti Šachťaru výborne zachytal náš ´dedko´ - brankár Daniiil Richard (má 39 rokov, pozn.). Dokázal, že si zaslúži miesto v základnej zostave. Strelecky zabral Kneževič, ktorý rozhodol duel v náš prospech."

Vladimír Weiss sa stal koučom FC Kajrat Almaty v novembri minulého roka, predtým viedol ŠK Slovan Bratislava a v rokoch 2008 - 2012 bol hlavný kormidelník slovenskej reprezentácie, s ktorou bol aj na majstrovstvách sveta 2010 v JAR. S Artmediou Petržalka sa mu podarilo postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona