Weissa ml. tešia okrem gólov predovšetkým klubové úspechy

NETKY.SK • 16 December 2013, 11:12 • 2 min
Weissa ml. tešia okrem gólov predovšetkým klubové úspechy

ATÉNY - Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss prispel gólom k víťazstvu Olympiakosu Pireus v nedeľňajšom ligovom zápase na ihrisku Arisu Solún (2:0).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný technicky vynikajúco vybavený krídelník pridal v 27. min "poisťovací" druhý gól hosťujúceho tímu. Weiss, ktorý odohral 77 minút, videl krátko pred polčasovou prestávkou aj žltú kartu. "Nezáleží na tom, kto dal gól. Dôležité je, že tím vyhráva. Som samozrejme rád, že som skóroval, ale predovšetkým ma teší ďalšie víťazstvo. V ostatných týždňoch hráme pekný futbal a dosahujeme pozitívne výsledky," povedal bratislavský rodák pre oficiálnu internetovú stránku úradujúceho gréckeho šampióna.

Olympiakos podľa portálu Eurosportu začiatkom decembra vylepšil svoj rekordný vstup do sezóny. Tím z aténskeho prístavu zvíťazil v dvanástich z úvodných trinástich ligových duelov, pričom remizoval len v 5. kole na ihrisku Panaitolikosu (0:0). Pireus naposledy prehral v najvyššej domácej súťaži 3. februára tohto roka doma s Atromitosom, čo predstavuje šnúru 25 stretnutí bez neúspechu. "Prekonanie každého rekordu je príjemné. V Solúne hnalo domácich vpred vynikajúce publikum. Rozhodlo, že už v prvom polčase sa nám podarilo streliť dva góly. Pred zápasom nám tréner prízvukoval, že do konca roka nás čakajú ešte tri súťažné duely a mali by sme ich zvládnuť, ak chceme mať peknú zimnú prestávku. Prvý krok sme urobili víťazstvom nad Arisom, v stredu nás čaká duel proti PAS Giannina a v sobotu uzavrieme kalendárny rok záverečným súbojom s Apollonom Smirnis. Som si istý, že ak predvediem také výkony ako v predchádzajúcich troch zápasoch, získame ďalších šesť bodov. Vianoce a Nový rok budeme môcť tým pádom osláviť absolútne spokojní," doplnil bývalý hráč talianskej Pescary, Espanyolu Barcelona, Glasgowa Rangers, Boltonu Wanderers a Manchestru City. 

Olympiakos sa minulý týždeň kvalifikoval do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014. V C-skupine obsadil druhé miesto za Parížom Saint-Germain, tretia skončila Benfica Lisabon a štvrtý Anderlecht Brusel. Grécky majster figuruje pred pondelkovým žrebom medzi nenasadenými mužstvami. "Určite to nebola ľahká skupina. Predviedli sme v nej dobré výkony, teraz si veríme a tešíme sa na žreb. Uvidíme, koho dostaneme, ale v tejto fáze súťaže je už každý súper náročný. My sme hrali v skupinovej fáze výborne a urobíme maximum pre dobré výsledky a postup do štvrťfinále. Ja osobne by som si želal za súpera Real Madrid," uzavrel Vladimír Weiss, ktorý má na konte štyri ligové góly v drese Olympiakosu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies