Weiss: Zahrať si znova za Glasgow Rangers by bolo skvelé

NETKY.SK • 8 August 2015, 17:04 • 2 min
Weiss: Zahrať si znova za Glasgow Rangers by bolo skvelé

DAUHA - Slovenský futbalista v službách katarského klubu SC Lekhwiya Vladimír Weiss by sa v budúcnosti nebránil opätovnému pôsobeniu v škótskom mužstve Glasgow Rangers.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný slovenský reprezentant v rozhovore pre Herald Scotland vyhlásil, že na sezónu 2010/2011 v drese "jazdcov" má tie najpríjemnejšie spomienky, návrat do Škótska by však bol v jeho prípade aktuálny až po skončení dlhodobého kontraktu v Katare.


"Rok v Glasgowe bolo obdobie, ktoré som si užil najviac v mojej doterajšej kariére," vyhlásil Weiss, ktorý počas hosťovania z anglického Manchestru City získal s Rangers titul v škótskej najvyššej súťaži a pridal aj tamojší Ligový pohár.


"Hrať pred toľkými fanúšikmi v Ibrox Parku bolo niečo úžasné. Priaznivci prejavovali klubu nesmiernu náklonnosť, hlavne počas zápasov proti Celticu. Old Firm (pomenovanie glasgowského derby, pozn.) je najväčším mestským derby, v akom som hral. Zažil som aj prestížne meranie síl barcelonských klubov, ale duel v Glasgowe je ešte lepší. Bolo by skvelé, keby som mohol toto derby zažiť znova. Vždy budem fanúšikom Rangers. Keď sa vrátime do najvyššej súťaže, budeme ešte silnejší. Mám ešte tri roky platný kontrakt v Katare, ale ak by neskôr prišla šanca znova si zahrať za Rangers, uvažoval by som o tom. Bolo by to skvelé," doplnil kreatívny stredopoliar.


Weiss koncom júla utrpel zlomeninu ruky, nestráca však vieru, že spoluhráčom z národného mužstva SR pomôže v septembrových stretnutiach proti Španielsku a Ukrajine v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska. "Máme silný tím. Čakajú nás dôležité zápasy v Španielsku a doma s Ukrajinou. Máme veľkú šancu postúpiť na európsky šampionát. Bolo by naozaj smutné, keby sa nám to nepodarilo," skonštatoval niekdajší hráč Espanyolu Barcelona, Pescary či Olympiakosu Pireus.


Hráč SC Lekhwiya sa vyjadril aj k majstrovstvám sveta v Katare, ktoré sa uskutočnia v roku 2022. Podľa Weissa nie je dôvod na akékoľvek obavy v súvislosti s podmienkami v krajine na Blízkom východe. Ako pripomenul Herald Scotland, MS sa budú hrať na klimatizovaných štadiónoch. Solárne panely budú ochladzovať vodu a tá bude následne udržiavať teplotu vzduchu na maximálnej úrovni 27 stupňov Celzia.


"Hral som na klimatizovanom štadióne mužstva Al Sadd. Predtým som si také niečo nedokázal predstaviť. Prídete na štadión a cítite príjemný svieži vánok. Vonku bolo viac ako 40 stupňov, vo vnútri bolo 25. Budú to skvelé majstrovstvá sveta," skonštatoval na záver Vladimír Weiss.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies