Weiss vyviazol z kauzy bez pokuty, jeho kamarát zaplatí 50 eur

NETKY.SK • 16 September 2017, 12:56 • 2 min
Weiss vyviazol z kauzy bez pokuty, jeho kamarát zaplatí 50 eur

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss vyviazol z kauzy, pre ktorú mal od októbra minulého roka problémy s orgánmi činnými v trestnom konaní, bez pokuty.

slovakia

left justify in out

Referujú o tom viaceré slovenské internetové portály. Ako je známe, 27-ročný krídelník sedel vo vozidle, ktoré zastavila policajná hliadka v nedeľu 2. októbra 2016 v skorých ranných hodinách v Bratislave. Weiss sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi. V aute sa údajne nachádzalo ďalších 13 ľudí. Weissa vtedy predviedli na policajnú stanicu, tvrdil, že nešoféroval. Polícia ho neskôr zbavila obvinení.

Ako informujú weby pluska.sk či cas.sk, pokutu 50 eur nakoniec dostane akurát hráčov kamarát Dávid B. Ten mal sedieť futbalistovi na kolenách na mieste vodiča a podľa polície práve on šoféroval, pričom sa dopustil hneď troch priestupkov - nepoužil smerovky (pokuta 40 eur, pozn.), nezapol si bezpečnostný pás (50) a prekročil limit prepravovaných osôb vo vozidle (50).

"Správny orgán vydal rozkaz o uložení sankcie za priestupok, ktorým rozhodol, že vodič svojou jazdou porušil ustanovenie o cestnej premávke, za čo mu bola uložená sankcia vo výške 50 eur," uviedla pre Plus JEDEN DEŇ hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. "Vždy, keď spravíte viacero priestupkov, pokuta sa dáva za ten najzávažnejší. A najzávažnejší z týchto troch priestupkov je stále za 50 eur," objasnil pre denník Pravda dopravný analytik Jozef Drahovský.

Vladimír Weiss je hráčom katarského klubu Al-Gharafa. Pôvodne figuroval v nominácii trénera SR Jána Kozáka na októbrové zápasy proti Slovinsku (0:1 v Ľubľane) a Škótsku (3:0 v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Ján Kozák sa napokon rozhodol nevyužiť Weissove služby v týchto stretnutiach. Príležitosť mu dal až v novembrovom trnavskom dueli kvalifikácie proti Litve (4:0) a následnom viedenskom medzištátnom prípravnom súboji proti Rakúsku (0:0).Krídelník s dobrou kľučkou reprezentoval Slovensko na MS 2010 aj ME 2016.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona