Weiss sklamaný z diváckej kulisy priznal: "Chorváti nám veľa nedovolili"

NETKY.SK • 12 August 2010, 12:53 • 2 min
Weiss sklamaný z diváckej kulisy priznal: "Chorváti nám veľa nedovolili"

Weiss sklamaný z diváckej kulisy priznal: "Chorváti nám veľa nedovolili"

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss po prípravnom zápase s Chorvátskom (1:1) netajil sklamanie z poloprázdnych tribún štadióna na Pasienkoch, na ktorý si našlo cestu len niečo vyše 6 tisíc duší. Prvý zápas Slovenska po úspešnom vystúpení na MS v Juhoafrickej republike ich viac neprilákal, hoci počasie bolo ideálne futbalové a súper tiež patriaci k európskej špičke.
      "Som sklamaný z diváckej kulisy, lebo hráči si zaslúžili viac ľudí na tribúnach. Prečo to tak je, to je asi otázka pre nás všetkých," zamyslel sa Vladimír Weiss. Potom preladil na samotný priebeh zápasu - prvý polčas herne uspal, ale v druhom sa tempo na oboch stranách vystupňovalo. Slováci išli do vedenia gólom Stocha, ale dlho sa z neho netešili, súper o štyri minúty odpovedal peknou hlavičkou Jelaviča. "Myslím si, že sme videli zaujímavý zápas s výborným súperom, ktorý fantasticky kontroluje loptu. Chorváti majú hráčov svetových kvalít, za všetkých spomeniem Kranjčara či Modriča. Bola to pre nás dobrá škola. Dosiahli sme dobrý výsledok, ktorý je spravodlivý, pretože šance boli na oboch stranách," zhodnotil stretnutie slovenský kormidelník, ktorý vo všeobecnosti vyslovil spokojnosť: "Úplne so všetkým nie som spokojný. Súper nám veľa nedovolil, ale priateľský zápas má iný náboj ako kvalifikačný, v ňom nedostanete z hráča 120 percent. Žiadny hráč dnes nehral slabo, ale ani hviezdne. Dobré však bolo kolektívne poňatie hry. Škoda, že sme dostali gól zo štandardnej situácie, pri ktorej sme urobili chybu," vyhlásil 45-ročný kormidelník.
      Pre Slovensko i jeho stredajšieho súpera bolo vzájomné meranie síl generálkou na kvalifikáciu EURO 2012. Boj o šampionát v Poľsku a na Ukrajine odštartujú Slováci 3. septembra na Pasienkoch proti Macedónsku, preto duel s Chorvátskom poslúžil trénerovi Weissovi vo viacerých smeroch: "V prvom polčase som skúšal hru s dvoma útočníkmi, čo sa nám nie veľmi darilo, ale bola to skúška. Niektorí hráči ešte nie sú v topforme. Myslím si, že viem, čo môže platiť na Macedónsko a Rusko, ten náboj v kvalifikácii bude iný ako v priateľskom zápase." Ďalším testom úspešného kormidelníka bolo zaradenie Tomáša Hubočana na post ľavého obrancu. Legionár Zenitu Petrohrad obstál - miestami mu síce debut zväzoval nohy a jeho zohratosť s mužstvom škrípala, ale svoju prácu si odviedol: "Hubočan bol v prvom polčase výborný, v druhom dobrý. Svoj štandard si odviedol aj Kornel Saláta, ktorý potvrdil, že je silný vo vzduchu, takže z ich strany to bolo v poriadku," dodal Weiss na margo výkonu dua obrancov, ktorí si pýtajú miesto v základe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies