Weiss sa teší na zápas so Švajčiarskom, chce si napraviť pokazenú chuť z katarskej scény

NETKY.SK • 12 November 2015, 14:36 • 2 min
Weiss sa teší na zápas so Švajčiarskom, chce si napraviť pokazenú chuť z katarskej scény

BRATISLAVA - Na najbližší prípravný zápas so Švajčiarskom (piatok 13. 11. o 20.45 h v Trnave) sa teší aj 25-ročný stredopoliar slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss, ktorý si v úspešnom kolektíve "kozákovcov" chce napraviť pokazenú chuť z katarskej klubovej scény.

slovakia

left justify in out

"V klube sa nám momentálne nedarí, z ostatných piatich zápasov sme získali iba jeden bod," skonštatoval hráč katarského klubu Lekhwiya SC a pokračoval: "Klubové problémy som nechal v Katare, teraz sa idem plne koncentrovať na medzištátne stretnutia. V reprezentácii sme skvelá partia, nechcem si teraz kaziť pohodu myšlienkami o nevydarených klubových zápasoch." Odchovanec Interu Bratislava, ktorý s futbalom napriek pomerne mladému veku už pochodil poltucet krajín počnúc Anglickom a Škótskom a končiac spomenutým Katarom, sa na pobyt v domovine veľmi tešil.

 

"Všetci sme boli radi, že po určitom čase zasa môžeme byť pokope po tom veľkom úspechu, ktorý sme dosiahli v tejto európskej kvalifikácii. Som rád, že si s chalanmi môžem opäť pripomenúť naše spoločné šťastné chvíle," tvrdil Vladimír Weiss, pre ktorého predovšetkým duel s Islandom v Žiline (17. novembra o 20.45 h) bude špecifický. "V súboji s Islandom som v auguste 2009 v Reykjaviku debutoval v slovenskej reprezentácii. Do zápasu som nastúpil v druhom polčase, hral som asi tridsať minút. Tak si to teraz v Žiline pripomeniem," vysvetlil bratislavský rodák dôvod, pre ktorý bude súboj s reprezentáciou "krajiny horúcich gejzírov" pre neho špecifický. "Navyše, mám tam bývalého spoluhráča z talianskej Pescary, na ktorého sa veľmi teším," dodal Vladimír Weiss, ktorý v Pescare strávil necelé dve sezóny (2011 - 2013).


Podľa jeho slov medzištátne zápasy so Švajčiarskom a Islandom nebudú vôbec ľahké. V oboch súbojoch budú musieť hráči A-tímu SR hrať veľmi koncentrovane. "Navyše, už teraz vieme, že tých prípravných zápasov pred ME 2016 nebude veľa. Preto treba využiť každú možnosť na takúto konfrontáciu. Aj tréner Kozák bude od nás chcieť, aby sme k obom stretnutiam pristúpili veľmi zodpovedne a na ihrisku odviedli čo najlepší výkon," zdôraznil kreatívny stredopoliar slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss. "Čakajú na nás dva náročné súboje, lebo sú to veľmi dobré mužstvá. Švajčiarsko aj Island priamo postúpili na ME 2016 z veľmi ťažkej skupiny. Bude to pre nás určite dobrá príprava. Samozrejme, že netreba zabúdať ani na vec futbalovej prestíže. Určite si budeme chcieť udržať tie dobré výsledky, ktoré sme dosiahli počas roka. Pôjdeme do toho tak, aby sme si zbytočne nepokazili tohtoročnú úspešnosť," sľúbil najmladší z unikátnej trojgeneračnej futbalovej dynastie Weissovcov za celú slovenskú reprezentačnú družinu.


Ešte pred žilinským duelom Slovensko - Island si "kozákovci" v piatok 13. novembra v novej trnavskej City Arene zmerajú sily so Švajčiarskom. "Ak môžem hovoriť za celé mužstvo, na zápas v Trnave sa všetci veľmi tešíme. Ich nový štadión som doteraz videl iba na obrázku. Vyzerá to veľmi pekne. Určite sa všetci na medzištátny zápas so Švajčiarskom v takejto novej aréne poriadne vyburcujeme. Veríme, že hľadisko bude vypredané a diváci nás budú počas súboja so Švajčiarmi veľmi dobre povzbudzovať. Aspoň tak, ako nám doteraz hlasivkami pomáhali v Žiline, kde sme našli počas kvalifikácie o postup na ME 2016 veľmi dobrú pôdu a naozaj príjemnú a žičlivú atmosféru. To sú faktory, ktoré sú pre celkovú tímovú a hernú pohodu tiež mimoriadne dôležité," zdôraznil 45-násobný slovenský reprezentant a účastník MS 2010 v JAR Vladimír Weiss, ktorý sa doteraz mohol tešiť zo štyroch reprezentačných gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies