Weiss sa ospravedlnil rodine i kolegom a trvá na tom, že opitý nešoféroval

NETKY.SK • 5 Október 2016, 14:17 • 2 min
Weiss sa ospravedlnil rodine i kolegom a trvá na tom,  že opitý nešoféroval

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Vladimír Weiss ml. sa ospravedlnil vlastnej rodine i kolegom z reprezentácie za nedeľňajší incident, po ktorom ho polícia obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Tréner Ján Kozák ho na ďalší deň vyradil z kádra na nadchádzajúce zápasy kvalifikácie MS 2018 so Slovinskom a Škótskom.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som sa ospravedlniť svojej rodine, blízkym, trénerovi a chalanom z reprezentácie za vzniknutú situáciu, ku ktorej sa však momentálne nebudem vyjadrovať. Situáciu rieši môj advokát. Chcem len zdôrazniť, že auto som nešoféroval a som presvedčený, že o tejto záležitosti rozhodnú kompetentné orgány podľa práva a nie médiá. Držím palce reprezentácii, rozhodnutie trénera Kozáka plne akceptujem a rešpektujem," uviedol 26-ročný krídelník prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter.

 

V nedeľu skoro ráno zastavila policajná na Rázusovom nábreží v Bratislave luxusné auto. V ňom sa malo nachádzalo až desať mladých ľudí vrátane Weissa, ktorý ho mal šoférovať. Slovenský futbalista sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi a bol predvedený na policajné oddelenie. Na druhý deň ho polícia obvinila, ale prepustila z cely predbežného zadržania.

 

Voči obvineniu Weiss a jeho právny zástupca Juraj Kuráň podali sťažnosť. Podľa vyjadrenia obhajcu Weissa pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. V utorok vzal na seba zodpovednosť Weissov kamarát David. "Ja som šoféroval. Bol som o tom už aj vypovedať na polícii. Urobili sme hlúposť, že sme išli v aute desiati. To je všetko, čo môžem v tejto chvíli k celej záležitosti povedať," uviedol David pre denník Plus jeden deň. Podľa Kuráňa navyše polícia jeho klienta šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

 

Weissovi uškodil incident aj po športovej stránke, keď ho reprezentačný lodivod Ján Kozák vyradil z nominácie na blížiace sa súboje v Slovinsku a doma so Škótskom. "Porozprávam sa s ním, ale rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii, pretože na prácu potrebujeme pokoj. Uvidíme, ako dopadne vyšetrovanie tejto záležitosti a potom budeme robiť ďalšie závery. Z toho, čo sa stalo, som smutný, pretože Vlada mám ako hráča veľmi rád. Je to pre nás užitočný, kľúčový hráč. Vo veľa zápasoch nám pomohol, alebo ich dokonca rozhodol," vyjadril sa Kozák na pondelňajšom reprezentačnom zraze v Senci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies