Weiss: "Získali sme kredit", Slovan pred žrebom skupín vo 4. koši

NETKY.SK • 26 August 2011, 13:34 • 2 min
Weiss: "Získali sme kredit", Slovan pred žrebom skupín vo 4. koši

Weiss: "Získali sme kredit", Slovan pred žrebom skupín vo 4. koši

slovakia

left justify in out

img

Po troch hluchých sezónach sa predstaví slovenský futbalový tím opäť v skupinovej fáze európskej pohárovej súťaže číslo dva. Naposledy v sezóne 2008/2009 sa ešte v niekdajšom Pohári UEFA prebojoval MŠK Žilina, teraz si Corgoň liga zvýšila kredit vďaka bratislavskému Slovanu.
      Úradujúci slovenský šampión nečakane vyradil v play off taliansky tím AS Rím, na lavičke ktorého začal nezdarom nový kouč Louis Enrique. Belasí doma vyhrali 1:0 a v odvete remizovali 1:1.
      "Málokto predpokladal niečo podobné, no ja vždy verím mužstvu, ktoré trénujem. Vždy sa dá uhrať nejaký zázračný výsledok, postup cez AS Rím ním určite je. Rozumnou hrou sme eliminovali ich obrovskú kvalitu a ideme ďalej. Zvíťazili sme doma a remizovali sme na ihrisku súpera. Je to zaslúžené," povedal mimoriadne vyťažený tréner bratislavského tímu Vladimír Weiss pre oficiálny webový portál klubu.
      Zaujímavosťou je, že v dvojzápase s "Giallorossi" dali góly Slovana jeho vlastný odchovanci. Na Pasienkoch rozhodla gólová hlavička Martina Dobrotku, Olympijský štadióne V Ríme šokoval zasa striedajúci žolík Peter Štepanovský. Štepanovský prišiel v odvete na ihrisko v 66. minúte za Erika Grendela. V závere duelu vysunul do šestnástky Karima Guédého a ihneď si nabehol na spätnú prihrávku, ktorú obranca Marco Cassetti stlmil len za seba a Štepanovský už nemal zblízka problém.
      "Vyšlo nám striedanie. Štepanovský bol dlho zranený, pod mojím vedením absolvoval len dva tréningy. Nastúpil predovšetkým s tým, aby držal čiaru, pretože boli nebezpeční útočením krajnými obrancami. V prvom rade mal zamedziť prečíslovaniu, no tiež byť aktívny smerom dopredu. To potvrdil, dal gól a v podstate sa stal mužom zápasu. Veľmi mu to prajem, pretože tvrdo na sebe pracoval a rozhodne si to zaslúži," skonštatoval kouč belasých. Šťastný 23-ročný autor "zlatého" gólu dodal: "Tréner ma poslal na ihrisko s tým, aby som behal po celej čiare. Obranca Rosi totiž veľmi útočil a dôležité bolo, aby som defenzívnu prácu nenechal len na Lukáša Pauscheka. Tiež som sa však snažil ísť do protiútokov, dovoliť si jeden na jedného a napokon to tam padlo."
      Tréner Weiss však nezabudol byť ani kritický, aktívnejšiu hru očakáva najmä v ofenzíve. Kanonier Filip Šebo sa napríklad už v vo štvrtom zápase európskej klubovej súťaže v rade nedostal do gólovej šance alebo nebezpečného zakončenia. "V druhom polčase sme hrali v Ríme odvážnejšie dopredu. Musíme v ofenzíve hrať aktívnejší, útočníci hore vôbec nedokázali podržať loptu," vysvetlil Weiss.
      Slovan sa tak kvalifikoval medzi 48 tímov do skupinovej fázy, pričom pred piatkovým žrebov v kongresovom centre Grimaldi Forum v Monacu figuroval vo štvrtom zo štyroch výkonnostných košov na základe klubového koeficientu. Určite sa tak v skupinovej fáze nemohol stretnúť s týmito tímami: Vorskla Poltava, Wisla Krakov, FC Vaslui, FC Sion, Sturm Graz, Maccabi Tel-Aviv, Legia Varšava, NK Maribor, AEK Larnaca, Malmö FF, Shamrock Rovers.
      "Je dobré, že sa Slovan prebojoval do skupinovej fázy Európskej ligy a slovenský futbal zase získal určitý kredit. Máme body do koeficientu a v Bratislave sa uskutočnia tri kvalitné európske stretnutia. Teším sa, aj keď budeme mať toho veľa. Čaká ma liga, pohár, európska liga a reprezentácia. Pravdou však je, že som to takto chcel a teda budem bojovať. Sme radi, že sa nám to podarilo," dodal tréner Weiss, ktorý súčasne ťahá aj národný tím na EURO 2012.
      Zápasy      skupinovej fázy EL 2011/2012 sú na programe od 15. septembra do 15. decembra. Finále bude 9. mája 2012 v Bukurešti.
      EL 2011/2012, skupinová fáza, žreb - koše - nasadenie:
      1. KOŠ: Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven, Atlético Madrid, Sporting Lisabon, Sporting Braga, Schalke 04, Dynamo Kyjev, Paríž Saint-Germain, FC Kodaň, AZ Alkmaar, Anderlecht Brusel, Twente Ensechede
      2. KOŠ: FC Fulham, Besiktas Istanbul, Hapoel Tel-Aviv,  Metalist Charkov, Standard Liege, Rubin Kazaň, FC Bruggy,  AEK Atény, Steaua Bukurešť, Udinese Calcio, Athletic Bilbao, Lazio Rím
      3. KOŠ: Red Bull Salzburg, Maccabi Haifa, FC Zürich, Odense BK, Lokomotiv Moskva, PAOK Solún, Birmingham City, Stoke City, Stade Rennais, Austria Viedeň, Rapid Bukurešť, Hannover 96
      4. KOŠ: Vorskla Poltava, Wisla Krakov, FC Vaslui, FC Sion, Sturm Graz, Maccabi Tel-Aviv, SLOVAN BRATISLAVA, Legia Varšava, NK Maribor, AEK Larnaca, Malmö FF, Shamrock Rovers.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies