Weiss proti AS zahrá odvážne a na triumf:"Možno sa daktorí budú smiať"

NETKY.SK • 18 August 2011, 11:58 • 2 min
Weiss proti AS zahrá odvážne a na triumf:"Možno sa daktorí budú smiať"

Weiss proti AS zahrá odvážne a na triumf:"Možno sa daktorí budú smiať"

slovakia

left justify in out

img

Odvážna hra a snaha prekvapiť favorita AS Rím budú hlavnými cieľmi kormidelníka Slovana Bratislava Vladimíra Weissa pred 1. zápasom play off futbalovej Európskej ligy. Slovan privíta na Pasienkoch Rimanov vo štvrtok o 20.45 a Weiss by bol rád, keby ikona klubu Francesco Totti v zápase napriek zdravotným problémom hral.  
      "Bude to zážitok, dúfam, že aj pre diváka, verím tomu, že stretnutie bude odmenou pre slovenského, bratislavského a slovanistického fanúšika. Pripravili sme sa na všetko, pretože Rím je úplne na inej úrovni, než protivníci v našej lige. Aj keď nehráme v plnom zložení, chceme hrať aktívne proti tímu, ktorý sa tvorí, je to 'nový Rím', ktorý má určite skvelú budúcnosť," opísal ciele deň pred výkopom očakávaného zápasu Weiss.
      Na klebety, že Totti by nemusel vo štvrtok nastúpiť, čím by teoreticky "giallorossi" mohli klesnúť na sile, reagoval Weiss prekvapivo - chcel by, aby dlhoročný líder "svorky" nastúpil. "Totti je svetový skvost, ako hrá futbal a baví ľudí, je úžasné. Bol by som radšej, keby hral," komentoval odborník, ktorý sa dostal na majstrovskú trénerskú stoličku po Karlovi Jarolímovi.
      Posledný "výlet" Rimanov na Slovensko nedopadol k absolútnej spokojnosti favorita. Takisto v play off EL si v roku 2009 zmerali sily s MFK KOšice a odviezli si "iba" remízu 3:3. O akceptovateľnosti podobného výsledku sa však Weiss nechcel veľmi baviť. "Nikdy nerozporávam o výsledku. Chceme hrať rozumne, chceme hrať na víťazstvo, možno sa niektorí budú smiať. Pokúsime sa urobiť nemožné."

      Na oboch stranách chýbajú kľúčové elementy stredu poľa - Perrotta, David Pizarro i Greco na jednej, Grendel a Guédé na druhej. O výsledku môže teda rozhodnúť aj to, ako sa obe mužstvá so svojimi stratami vyrovnajú. "Stred poľa nesmie byť otvorený. Rím má kvalitu všade. Chceme hrať odvážne a chceme prekvapiť aj v zostave, ktorá vyjde na trávnik. Začne veľmi mladá zostava," prezradil málo o charaktere jedenástky, ktorá začne proti "vlkom".  
      Podľa trénera súper nemá slabinu, jeho os tvoria kvalitne futbalovo vybavení jednotlivci a cestou na ich prekonanie môže byť len dôraz na kolektívne úsilie, kde môže mať novoskladajúci sa tím, navyše pod trénerom Luisom Enriquem, presadzujúcim inú hernú filozofiu než jeho predchodcovia. "Zohrávajú sa, je to nové mužstvo, ale s výraznými individualitami. Uvidíme, s čím sa predstaví. Je tam však vidno rukopis FC Barcelona, snaha trénera presadiť to, čo sa naučil a čo pozná."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies