Weiss pred Írskom: "Súpera si vážim, ale verím vo víťazstvo"

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:29 • 2 min
Weiss pred Írskom: "Súpera si vážim, ale verím vo víťazstvo"

Weiss pred Írskom: "Súpera si vážim, ale verím vo víťazstvo"

slovakia

left justify in out

imgRevanšovať sa za nečakanú prehru 1:3 v Arménsku - ideálne ziskom troch bodov. Taký je cieľ trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa v utorňajšom zápase kvalifikácie EURO 2012 s Írskom. Na žilinskom štadióne pod Dubňom pôjde o súboj mužstiev, ktoré majú vedno s Ruskom na konte šesť bodov, ale v piatok boli neúspešné a majú čo naprávať.
"Čaká nás veľký zápas v otvorenej skupine. To, čo sme získali v Moskve, sme stratili v Arménsku. Zdôrazňujem však, že proti výbornému súperovi. Írsko tiež doma prehralo s Ruskom a tak sa prakticky začína v našej skupine odznova," povedal Weiss v úvodnom predslove na pondelňajšej tlačovej konferencii. Pred jedným zo šlágrov B-skupiny trápia jeho ekipu viaceré absencie - k dispozícii nebudú maródi Róbert Vittek a Marek Sapara, vykartovaný stopér Martin Škrtel i štítový stredopoliar Zdeno Štrba, ktorý sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru. Weiss aj preto, ale najmä s prihliadnutím na individuálne výkony v Jerevane, pristúpi k zmenám v základnej zostave: "Verím v kvalitu mužstva a jeho obrovskú bojovnosť, ktorú ukázalo v minulej kvalifikácii aj v úvodných dvoch zápasoch tejto skupiny. Verím vo víťazstvo, aj keď máme problémy so zostavou. Vypadli nám Škrtel, Štrba, Vittek. Šancu však dostanú mladí hráči a tí majú príležitosť, aby ukázali, že do kádra patria," vyhlásil kouč SR. Z jeho slov by sa dalo predpokladať, že debut v základnej zostave by si mohol odkrútiť 22-ročný útočník Jakub Sylvestr, ktorý si už za "áčko" epizódne zahral v kvalifikačnom štarte proti Macedónsku.
Podľa Weissa je síce utorňajší duel dôležitý, ale určite nie je kľúčový: "Nemyslím si, že ten, kto prehrá, vypadne z boja o postup," skonštatoval tréner, ktorý Slovensko priviedol na MS v Juhoafrickej republike do osemfinále. Na adresu Írska sa vyjadril v superlatívoch: "Súpera si nesmierne vážim a rešpektujem. Íri majú fantastického trénera Trapattoniho a výborný tím s bojovným duchom. Každé mužstvo však má okrem silných stránok aj svoje slabiny a tie sa pokúsime využiť. Teším sa na tento zápas." Na otázku, či bolo ľahké hodiť za hlavu prehru s Arménskom, Weiss odpovedal: "Ten zápas nám nevyšiel, ale opakujem, my sme predtým vyhrali päť kvalifikačných zápasov na pôde súperov, takže raz už naša prehra musela prísť a možno je dobré, že prišla teraz. Pravda je však taká, že dvakrát po sebe sme v kvalifikácii nikdy neboli neúspešní," spolieha sa 46-ročný kormidelník na štatistiku. Na záver veľavravne podčiarkol svoje predošlé tvrdenie o trojbodovom pláne: "Jeden tím zajtra prehrá. Verím, že to nebudeme my..."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona