Weiss pred Holandskom: "Chceme ukázať dobrú hru a postúpiť"

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 10:31 • 2 min
Weiss pred Holandskom: "Chceme ukázať dobrú hru a postúpiť"

Weiss pred Holandskom: "Chceme ukázať dobrú hru a postúpiť"

slovakia

left justify in out

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. by bol po pondelkovom osemfinále MS s Holandskom maximálne spokojný s naplnením scenára, podľa ktorého by jeho zverenci postúpili po peknej hre do štvrťfinále. Už účasť medzi 16 najlepšími mužstvami šampionátu je pre "malé" Slovensko historickým momentom, prekonanie ďalšej prekážky by znamenalo obrovskú senzáciu.
"Tešíme sa na zápas. Holanďania sú favoriti, ale myslím si, že náš výkon s Talianskom sa dá zopakovať. Čaká nás typologicky iný súper, Holanďania držia loptu na kopačkách, uspia vás a potom udrú. V predošlých troch zápasoch mali spolu päť šancí a prakticky každú využili. Skupinou prešli bez veľkého boja, naopak, nás tie tri zápasy stáli dosť síl," povedal 45-ročný kormidelník SR, ktorý v hlave nosí dva varianty, ako nahradiť potrestaného Zdena Štrbu na dôležitom poste defenzívneho stredopoliara. Miesto v základe by po výbornom výkone proti Taliansku mohol zaujať Juraj Kucka, gólom si vypýtal pozornosť trénera aj Kamil Kopúnek: "Uvidím, mám dva varianty. Buď začneme s jedným alebo s druhým," nechcel Weiss st. prezradiť viac o taktike.
Mužstvo po postupe do osemfinále predovšetkým naberalo sily. "Dva dni si chlapci oddýchli a dnes bol len taký ľahký tréning. Trénovali sme aj penalty, v prípade, že by na ne došlo," prezradil slovenský kouč. Na margo ambícií v súboji s favorizovaným Holandskom vyhlásil: "Uvidíme, čo je v našich silách, ale v každom prípade chceme súpera potrápiť, ukázať dobrú hru a postúpiť, lebo ide o štvrťfinále. Sebavedomie sa nám zdvihlo, nálada v tíme je dobrá. Vieme, že ľudia na Slovensku sa tešia a to je dobre, nech nám aj ďalej držia palce," odkázal na diaľku Weiss st.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies