Weiss pred duelom s Ruskom: "Chceme hrať ako s Českom v Prahe"

NETKY.SK • 7 September 2010, 07:22 • 2 min
Weiss pred duelom s Ruskom: "Chceme hrať ako s Českom v Prahe"

Weiss pred duelom s Ruskom: "Chceme hrať ako s Českom v Prahe"

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss pred utorňajším duelom B-skupiny kvalifikácie EURO 2012 s Ruskom vyhlásil, že bodový zisk z Moskvy by bol v konečnom zúčtovaní veľmi cenný. Rád by však ruskú metropolu, v ktorej v minulosti pôsobil ako klubový kouč Saturnu Moskovská oblasť, dobyl a domov sa s mužstvom vracal s víťazným pocitom.
"Tešíme sa na súboj s Ruskom, je to topzápas v našej skupine. Verím, že bude vypredaný štadión a zápas bude mať pre nás šťastný koniec. Rusi chcú ukázať dobrú tvár, keďže naposledy nepostúpili na majstrovstvá sveta, ale aj my chceme uhrať dobrý výsledok, ktorý nám bude dávať šancu pobiť sa o postupové miesto. Chceme vyhrať, ale nie sme pažraví, takže každý bod z Ruska bude dobrý," povedal 45-ročný slovenský kouč na predzápasovej tlačovej konferencii. Prezradil aj, aký by mohol byť recept na úspech: "Chceme hrať podobne ako v Prahe, kde sme v minulej kvalifikácii zaskočili Čechov ofenzívnou hrou a vyhrali 2:1." Útočný systém však koluje aj v krvi "zbornej", pred domácim publikom to platí dvojnásobne: "Rusi sú známi útočným futbalom, pod vedením Advocaata hrajú systémom 4-3-3. Preto nesmieme robiť vzadu ľahké chyby," vyhlásil.
Weiss pridal aj jednu zaujímavosť, ktorá sa viaže s jeho účinkovaním v Saturne: "Na štadióne, kde sa bude hrať zajtrajší zápas, som nikdy neprehral." Mužstvo je podľa jeho slov dobre naladené, pondelkový program vyplnilo nasledovne: "Boli sme si pozrieť centrum mesta, nasledoval rozbor zápasu, po tréningu budú mať chlapci večierku. Predzápasová klasika..." Slovkom sa pristavil pri kvalifikačnom vstupe s Macedónskom, ktorý Slováci "horko-ťažko" zvládli a súpera zlomili až v nadstavenom čase gólom Filipa Hološka: "Súper hral veľmi dobre v defenzíve a my sme sa ťažko presadzovali. Hráčov som však pochválil za ich ohromnú vôľu a túžbu po víťazstve. Zajtra však musíme pridať väčšiu kvalitu, aby sme boli úspešní," dodal Weiss.
Slováci nastúpia na pôde topfavorita B-skupiny v utorok 7. septembra o 19.00 miestneho času (17.00 SELČ), hrá sa na štadióne Lokomotivu Moskva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies