Weiss pošle na Luxembursko ofenzívnu zostavu: "Musíme sa presadiť"

NETKY.SK • 9 Február 2011, 08:12 • 2 min
Weiss pošle na Luxembursko ofenzívnu zostavu: "Musíme sa presadiť"

Weiss pošle na Luxembursko ofenzívnu zostavu: "Musíme sa presadiť"

slovakia

left justify in out

img

Deň pred stredajším prípravným zápasom s Luxemburskom musel tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss prijať krutý verdikt lekárov, ktorí pre zranenie uvoľnili späť do materského klubu stopéra Martina Škrtela. Po absencii 26-ročného legionára FC Liverpool tak Weissovi nezostalo veľa možností, ako poskladať štvorčlennú obrannú formáciu.
Na predzápasovej tlačovej konferencii prezradil, že mužstvo v prvom zápase v tomto kalendárnom roku nastúpi v zložení: Mucha - Pekarík, Pečalka, Ďurica, Hubočan - Karhan, Kucka, Weiss - Hamšík, Nemec, Jendrišek. Pre osemfinalistu vlaňajších MS je víťazstvo nad 131. tímom rebríčka FIFA povinnosťou: "Myslím si, že nás čaká zápas, v ktorom určite budeme mať prevahu. Z toho, čo sme však videli na videu, tak domáci tím má veľmi dobrú defenzívu. Nebude to teda žiadna prechádzka," vyhlásil Weiss a dodal: "Musíme sa presadiť dobrou ofenzívnou hrou. Je to pre nás posledný prípravný zápas pred dvojzápasom s Andorrou, ktorý musíme zvládnuť. Musíme sa pripraviť na to, že budeme hrať do plných."
V zápase by chcel slovenský kouč otestovať všetkých hráčov. Po odchode Škrtela zostalo vo výprave 17 hráčov a keďže striedať môžu Luc Holtz i Weiss šesťkrát, aj matematicky sedí, že premiérovo by sa v najcennejšom drese mali objaviť brankár Marián Kello a útočník František Kubík. "Začneme v rozostavení 4-3-3 a v druhom polčase by sme mali hrať na dvoch klasických útočníkov. Kello zrejme nebude striedať už po polčase, ale až v priebehu druhého, lebo vždy hrozí nejaké vylúčenie. Mrzí ma, nám chýba Martin Škrtel, lebo on je oporou tímu. Verím, že jeho neúčasť nebude cítiť, lebo aj tak musíme hrať aktívne smerom dopredu." Weiss sa vyjadril aj na margo rekordéra v počte reprezentačných štartov Miroslava Karhana, ktorý stratil miesto v zostave bundesligového Mainzu: "Je to náš najskúsenejší hráč a dvojnásobne ma mrzí, že nehráva. Teším sa však, že Erik Jendrišek po odchode zo Schalke hráva za Freiburg, Mário Pečalka prestúpil do Izraela a uchytil sa aj mladý Vlado v Glasgowe Rangers. Zložitú situáciu v klube má Miňo Stoch, ale každý z hráčov si musí svoju pozíciu v klube vybojovať sám."
Slovenskí futbalisti sú v Luxemburgu od pondelka. V utorok dopoludnia sledovali videoanalýzu hry súpera a boli si vyvetrať hlavy na prechádzke v centre 76-tisícového mesta. Večer od 18.00 h absolvovali predzápasový tréning.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies