Weiss po triumfe s Anderlechtom: Mitro bol brilantný

NETKY.SK • 3 Október 2013, 12:13 • 2 min
Weiss po triumfe s Anderlechtom: Mitro bol brilantný

BRUSEL - Slovenský futbalový stredopoliar Vladimír Weiss vychválil po stredajšom triumfe jeho Olympiakosu Pireus v C-skupine Ligy majstrov 2013/2014 v Bruseli nad domácim Anderlechtom kanoniera gréckeho majstra Kostasa Mitrogloua. Pre oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA) tiež priznal, že hostia mali v prvom polčase aj trochu šťastia, keď domáci Aleksandar Mitrovič zahodil penaltu v 24. minúte.

slovakia

left justify in out

Mitrouglu otvoril skóre v 17. minúte, domáci potom nevyužili šancu dostať sa do zápasu. Efektívny a koncentrovaný výkon hostí potom vyšperkoval Mitrouglu gólom aj po zmene strán, keď domácim nevyšiel ofsajd-systém a v 72. minúte napokon po nádhernej strele spoza šestnástky uzavrel hetrik, na ktorý potreboval 55 minút. Grécky tím získal prvé tri body v skupinovej fáze.

"Mali sme aj trochu šťastia, keď náš brankár skvele zneškodnil penaltu súpera. Na začiatku druhého polčasu nás dostali pod veľký tlak, ale náš fantastický brankár ukázal výbornú formu. A keď 'Mitro' dal jeho druhý gól, bolo hotovo. Ale súpera musím oceniť, lebo hrali skutočne dobrý futbal," citoval slovenského reprezentanta portál uefa.com. "Vedeli sme, že Mitroglou môže streliť gól z akejkoľvek situácie a v lige nám naposledy veľmi chýba. No dnes bol späť a bol brilantný. Po žrebe Ligy majstrov sme vedeli, že máme šancu na postup a po tomto skvelom výsledku nás čaká veľký zápas proti Benfice Lisabon. Bude to ale úplne iný zápas, s iným štýlom futbalu. Musíme byť pripravení a v Lisabone neprehrať," dodal Weiss.

"My sme nemali veľa šancí, preto sme museli byť na 100 percent koncentrovaní a využiť všetky príležitosti na strelenie gólu. Zaslúžili sme si vyhrať. Nezáleží na tom, kto dal góly. Poviem však, že som veľmi šťastný, že som strelil hetrik. Ten tretí gól bol najkrajší. Musíme sa sústrediť na Benficu a nadviazať na tento pozitívny výsledok. Tento dvojzápas bude veľmi dôležitý a musíme do bodky naplniť trénerove inštrukcie," vyjadril sa Mitroglou po zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona