Weiss po luxemburskej facke sekať hlavy nebude, no sklamanie neskrýval

NETKY.SK • 10 Február 2011, 08:41 • 2 min
Weiss po luxemburskej facke sekať hlavy nebude, no sklamanie neskrýval

Weiss po luxemburskej facke sekať hlavy nebude, no sklamanie neskrýval

slovakia

left justify in out

img

Po nečakanej prehre 1:2 s Luxemburskom sa v tvári trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa zračilo obrovské sklamanie. Národné mužstvo sa po takmer troch mesiacoch prvýkrát v tomto roku predstavilo v súťažnom zápase s jasným imperatívom - spraviť si na 131. tíme svetového rebríčka chuť na ďalšieho kvalifikačného "trpaslíka" z Andorry. Žiaľ, všetko bolo naopak - zlá bola hra slovenského tímu aj konečný výsledok.

"Veľká radosť pre domáce Luxembursko a naopak, veľké sklamanie pre nás všetkých. Od stavu 1:0 som nič nevidel, ale to nás neospravedlňuje zo zlého výkonu," narážal Weiss v druhej časti výpovede na hustú hmlu, ktorá bola v stredu večer často skloňovanou témou. Biely opar už pár hodín pred zápasom komplikoval viditeľnosť a v druhom polčase si "ľahol" na celé ihrisko. V tej chvíli sa hráči medzi sebou videli sotva na vzdialenosť niekoľkých metrov. K tomu hrboľatý terén, nabudený súper a senzácia bola na svete: "Myslím si, že keby to bol kvalifikačný zápas, tak by sa nedohral, ale opakujem, to nie je výhovorka. Pred zápasom som povedal, že takéto zápasy v takomto počasí sú dobré akurát na nejaký 'prúser' a ten sa aj napokon stal. Nechcem však z toho robiť tragédiu a sekať hlavy, veď nakoniec padnúť môže aj tá moja. Som tréner, musím zostať triezvy a rozmýšľať, čo ďalej." Pod vedením Vladimíra Weissa nejde o prvú zbabranú generálku na kvalifikáciu. Ak by mala rovnaký efekt ako debakel 0:4 v Anglicku, ktorý predchádzal senzačnej výhre v Prahe nad Českom v minulom cykle, na luxemburské fiasko si nik nespomenie.

Slováci nie sú prví ani poslední, ktorí zakopli v pozícii jasných favoritov. Weiss mal už v priebehu zápasu zlú predtuchu, ktorá sa vyplnila: "Už v prvom polčase som zmenil systém, lebo nám to nešlo. Na ťažkom teréne sa nám ťažko presadzovalo. Sú aj také zápasy, keď to tréner cíti, že to nepôjde. Domácim gratulujem k senzačnému výsledku, pre nás veľmi zlému. Nechcem to nazvať horšími slovami. Luxembursko vyhralo zaslúžene, lebo my sme boli málo aktívni." Na záver si strojca úspechu v kvalifikácii MS 2010 i na šampionáte v JAR vylial dušu a pripomenul fakt, že mu z kádra pre zranenie vypadli viaceré opory (Čech, Škrtel, Hološko, Vittek): "Napriek tomu prehrať, či remizovať v Luxembursku by sme nemali. Slovensko je silné, keď je kompletné a všetci hráči sú zdraví. Momentálne je v mužstve veľká maródka, niektorí hráči sú mimo formy. Prehrali sme, stalo sa, čo už spravíme..."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies