Weiss ocenil kolektívny výkon aj mladíkov

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:14 • 2 min
Weiss ocenil kolektívny výkon aj mladíkov

VIEDEŇ - Futbalový krídelník Vladimír Weiss mladší bol po obrancovi Tomášovi Hubočanovi druhým najvyťaženejším slovenským reprezentantom počas novembrových zápasov proti Litve (v Trnave 4:0 v rámci kvalifikácie MS 2018) a Rakúsku (vo Viedni 0:0 v príprave).

slovakia

left justify in out

Utorkový kapitán SR vo Viedni Hubočan absolvoval kompletnú 180-minútovú porciu, Weiss v oboch súbojoch zišiel z trávnika v záverečnej päťminútovke.

Tréner Slovákov Ján Kozák dal v rakúskej metropole na Štadióne Ernsta Happela príležitosť viacerým členom kádra s obvykle menšou minutážou a aj nováčikom Stanislavovi Lobotkovi s Albertom Rusnákom mladším, stredopoliar katarského klubu Al-Gharafa Weiss zasa patril medzi skúsenejších - v utorok si pripísal 58. štart v drese A-tímu SR. "Po piatkovom víťazstve sme sa snažili užiť si tento druhý zápas. Bolo veľa zmien, ale myslím si, že sme podali výborný kolektívny výkon. Mladí hráči vynikajúco zapadli do mužstva a ukázali veľkú perspektívu pre budúcnosť. Myslím si, že dve najväčšie šance sme mali my; škoda, že gól nepadol," povedal po stretnutí Weiss. Čoskoro 27-ročný ofenzívny ťahúň (nar. 30. novembra 1989) presnými prihrávkami ponúkol slávu najskôr Michalovi Ďurišovi a po zmene strán aj Filipovi Kissovi, Slovákom však vo Viedni nebolo dopriate.

Odchovanec akadémie Manchestru City Weiss ocenil prínos mladíkov, ktorí sa udomácňujú v národnom tíme. "Dobre sa mi spolupracovalo so všetkými, nebol tam slabý výkon. Všetci ukázali, že si vážia hrať za reprezentáciu a že na to určite majú. Som rád, že mladí hráči, ktorí prišli, sa výkonom chytili od prvej minúty a vyzerali, akoby už hrali pár zápasov. To je dnes veľké pozitívum," skonštatoval bývalý hráč Glasgowa Rangers, Espanyolu Barcelona či Olympiakosu Pireus a pri príležitosti záverečného vystúpenia "sokolov" v roku 2016 doplnil: "Bol to krásny rok, bolo EURO a postupom sme spravili veľký úspech. Kvalifikácia sa začala bezo mňa; som rád, že som týmto dvojzápasom potvrdil trénerovi dôveru, ktorú mi dáva."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona