Weiss o zápase s PSG: "Čím lepší súper, tým väčšia motivácia"

NETKY.SK • 20 Október 2011, 19:54 • 2 min
Weiss o zápase s PSG: "Čím lepší súper, tým väčšia motivácia"

Weiss o zápase s PSG: "Čím lepší súper, tým väčšia motivácia"

slovakia

left justify in out

img

Tréner futbalistov bratislavského Slovana Vladimír Weiss sa domnieva, že v domácom prostredí proti Parížu St. Germain si môže jeho mužstvo pripísať do tabuľky F-skupiny Európskej ligy 2011/2012 prvé body. Francúzsky tím podľa neho nie je silnejším protivníkom ako AS Rím, cez ktorý sa "belasí" senzačne prebojovali do hlavnej fázy európskej pohárovej súťaže číslo dva.
Na úvod predzápasovej tlačovej konferencie tréner zosumarizoval zdravotný stav kádra: "Všetci nominovaní hráči sú zdraví. Dlhodobo zranení sú Zé Vitor, Pauschek a Čikoš, ostatní sú pripravení. Zostavu v hlave mám, ale do zajtra si ju nechám pre seba." Súboj s lídrom Ligue 1 je veľkou školou pre celý tábor slovenského majstra: "Musíme hrať ako proti každému inému tímu. Paríž Saint-Germain je kvalitný súper, ktorý má meno v celej Európe. Platí však, že čím lepší súper, tým väčšia je aj naša motivácia. Súper má tím plný hviezd ako Ménez, Pastore, Nene, ale ja verím, že nejaká hviezda zasvieti aj v našom tíme a budeme úspešní," tvrdí Weiss.
Sila Parížanov vzbudzuje rešpekt, ale nie strach. "Je to nové mužstvo, do ktorého prišlo v lete veľa nových hráčov. Leonardo nakúpil perspektívnych, ale aj skúsených hráčov. Tím je zladený a má veľkú budúcnosť, dá sa porovnávať s najlepšími talianskymi a anglickými mužstvami. Hráčom som povedal, že je to podobné mužstvo ako AS Rím, ktorý sme vyradili. Ich kvalita je porovnateľná, sú v nich ambiciózni tréneri, ale hrať sa dá s každým. Motivácia pred takýmito zápasmi je jednoduchá, lebo ňou je samotný súper," pokračoval Weiss v predzápasových debatách. Strelecky sa bude spoliehať na útočníka Filipa Šeba: "Filip potrebuje dať gól, aby z neho tá ťarcha spadla. Verím, že zajtra Filip pred zrakom bývalého trénera skóruje. Nechceme byť pasívni a čakať, ale začať aktívne, to som hráčom dnes prízvukoval. Chceme streliť gól, aby sme mohli pomýšľať na úspech," uzavrel Weiss.
Slovan v generálke na zápas s PSG remizoval v Trenčíne 2:2, pričom po prvom polčase prehrával rozdielom dvoch gólov. V tabuľke Corgoň ligy mu patrí až 4. priečka, no iné je hrať zápasy najvyššej domácej súťaže ako prestížne duely na medzinárodnej scéne. Potvrdil to český legionár Jiří Kladrubský: "Sme v očakávaní, lebo v týchto zápasoch Európskej ligy zbierame skúsenosti. Je to pre nás sviatok hrať proti PSG, ale nemal by byť len pre nás, ale aj pre fanúšikov."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies