Weiss o Karhanovi nepochyboval, zvedavý bol po dlhej pauze na všetkých

NETKY.SK • 9 Február 2011, 13:10 • 2 min
Weiss o Karhanovi nepochyboval, zvedavý bol po dlhej pauze na všetkých

Weiss o Karhanovi nepochyboval, zvedavý bol po dlhej pauze na všetkých

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss bol v stredajšom prípravnom zápase s Luxemburskom zvedavý na výkony všetkých svojich zverencov, no špeciálne na jedného z nich - Miroslava Karhana. Ten stratil dlhoročne budovanú stabilnú pozíciu v základnej jedenástke 1. FSV Mainz, zato v národnom tíme mu prináleží dôstojnejšia rola. Aj vo veku 34 rokov potvrdzuje, že nepatrí do starého železa a stále má mužstvu čo dať - či už na ihrisku alebo mimo neho.
Weiss si to uvedomuje a do rekordéra v počte reprezentačných štartov pumpuje maximálnu dôveru. Preto aj teraz, v ťažkej klubovej situácii, našiel Karhanovi post vo svojej schéme. "Miro je náš najskúsenejší hráč. To, že v klube nehráva, ma ako trénera trápi a Mira dvojnásobne. Má za sebou skvelú kariéru, v každom klube vždy hrával, takže toto je pre neho celkom nová situácia. Určite to súvisí aj s jeho zmluvou, keďže sa v lete vracia do Trnavy. Som však presvedčený, že sa do zápasu vloží celý, tak ako je u neho zvykom, a odohrá dobrý zápas," vyhlásil Weiss.
V identickej situácii ako 101-násobný reprezentant je brankár Ján Mucha, ktorý v Evertone zohrieva lavičku náhradníkov. Pre neho je národný tím tiež celkom nová, krajšia kapitola. V zime zmenil klub Erik Jendrišek, zo Schalke sa presunul do Freiburgu a začína chytať zápasový rytmus, darí sa Weissovmu synovi v Glasgowe Rangers. Kouč SR vyhlásil, že v Luxemburgu bol zvedavý na každého hráča, lebo do hry chcel poslať kompletnú sedemnástku nominovaných: "Prakticky sme spolu prvýkrát od novembra, keď sme odohrali posledný zápas s Bosnou a Hercegovinou. Ihrisko aj hráči mi chýbali. Uvidíme, v akej forme sú. Niekto je rozohratý, ale ruská či slovenská liga sa ešte nezačali. Šancu dostanú všetci hráči, Kello, Kubík i Nemec, vysoký hráč, ktorý hrá výborne hlavou. V prestávke asi urobím tri-štyri zmeny a v druhom polčase ďalšie."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona