Weiss nabádal hráčov, nech si zachovajú chladné hlavy

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:35 • 2 min
Weiss nabádal hráčov, nech si zachovajú chladné hlavy

Weiss nabádal hráčov, nech si zachovajú chladné hlavy

slovakia

left justify in out

img

Jasný cieľ získať tri body deklasoval tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss pred utorňajším zápasom kvalifikácie EURO 2012 s Arménskom. Na predzápasovom stretnutí s médiami Weiss vyjadril presvedčenie, že sa mu podarí nájsť aj vhodnú náhradu za suspendovaného stredopoliara Juraja Kucku, ktorý videl v piatok v Írsku druhú žltú kartu a proti Arménom hrať nemôže.
      "Budeme hrať samozrejme na víťazstvo. Rešpektujem silu Arménska, ale verím svojmu tímu. Verím, že zajtra bude mať svoj deň, a že dokážeme preniesť dobrý výkon z Írska a tri body zostanú doma," vyjadril sa lodivod osemfinalistu MS 2010 v JAR, ktorý sa pokúsil aj takticky preniesť tlak na súpera: "Zápas je dôležitý, ale ešte nie je úplne rozhodujúci. Chceme vyhrať, aby tá šanca bola väčšia a väčšia. Očakávam ofenzívny futbal. Rozdiel vidím aj v tom, že Arméni musia vyhrať a my chceme vyhrať."
      Kľúčovými faktormi konfrontácie pod Dubňom bude na slovenskej strane uchovať si koncentráciu a hernú disciplínu počas celého zápasu: "Dôležité bude mať čistú hlavu, nemôžeme byť premotivovaní. Hráčov som pripravoval na to, že musia zabudnúť na tú motiváciu, akú mali v ostatnej kvalifikácii pred Slovinskom, teda pred zápasom, ktorý sme nezvládli. Nabádal som ich, že musia myslieť optimisticky, pretože formu v tréningu majú výbornú. A predviedli sme to aj v najlepšom výkone v Írsku, treba to len okoreniť gólom a mať hernú disciplínu celých 90 minút."
      Aktuálny tréner národného tímu aj majstrovského Slovana Bratislava dúfa, že sa mu podarí vhodne nahradiť aj absentujúceho Kucku: "Alternatív je vždy viac. Je jeden z našich kľúčových hráčov, ale vždy sme sa vysporiadali s tým ako nahradiť toho ktorého hráča. Možností je viac, ale ja verím, že zvolím tú správnu a vhodnú aj vzhľadom ku stredovej formácii Arménska."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona